El Via Crucis recorre aquest Divendres Sant els carrers de Sant Cugat

La processó surt del Monestir a partir de les 9.30 h i farà les 14 estacions


  • Comparteix:

Imatge del Via Crucis / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del Via Crucis / Foto: Cugat Mèdia

El Via Crucis és el protagonista del Divendres Sant. Enguany, es manté el recorregut dels darrers anys pel centre de la ciutat amb les 14 estacions per representar des de la Passió fins a la crucifixió. La cita, que començarà a les 9.30 h de l'església del Monestir, està presidida per una figura del Sant Crist crucificat de fusta de noguera massissa d'uns 46 quilos i gairebé dos metres d'alçada, que és la que carreguen els portants. La talla també s'acompanya d'una figura més petita que obre el recorregut. L'any passat, el Via Crucis va aplegar unes 300 persones.

El recorregut transcorrerà pel carrer Major, la plaça de Sant Pere, el carrer de Sabadell, la plaça de Pep Ventura i el carrer de la Plana de l'Hospital, fins a tornar al Monestir.

Després del Via Crucis, a l'església se celebrarà la Passió per als infants a les 12h, i l'Ofici de Divendres Sant a les 17h.

Fa dues dècades que es va recuperar aquesta tradició a la ciutat, que manté l'essència dels anys 50, tot i que amb un recorregut més curt.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.