Nadia Ghulam rep el Memorial Joan XXIII

També s'ha atorgat la Menció Frederic Roda a Prou Complicitat amb Israel i una menció a títol pòstum a Quico Gusi


Temes relacionats

Nadia Ghulam, guardonada amb el Memorial Joan XXIII (14/des/23)


  • Comparteix:

Nadia Ghulam a l'entrega del guardó el Memorial per la Pau Joan XXIII / Font: Unipau

Nadia Ghulam a l'entrega del guardó el Memorial per la Pau Joan XXIII / Font: Unipau

Nadia Ghulam ha rebut aquest dimarts el guardó del Memorial per la Pau Joan XXIII 2023 de la mà de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i l'Institut Víctor Seix de Polemologia. El comitè format per les dues entitats ha reconegut així la tasca de Ghulam en favor de la pau a l'Afganistan 'independentment de qualsevol interès polític, partidista o religiós'. A l'acte, també s'ha atorgat la Menció Frederic Roda 2023 a Prou Complicitat amb Israel, la coalició d'entitats solidàries amb el poble palestí, per la seva denúncia de la vulneració dels Drets Humans a Palestina. Finalment, s'ha atorgat a títol pòstum la menció a Quico Gusi, pacifista compromès amb els valors de la pau.

Nadia Ghulam (Kabul, 1985) és conferenciant i escriptora. Entre els seus llibres destaca 'Somiant la pau, una mirada femenina al nou Afganistan dels talibans'. La seva vida ha estat marcada per una guerra civil i pel règim talibà. Nadia es va fer passar per un noi durant 10 anys per poder alimentar la seva família. Va fundar l'entitat Ponts per la pau que té per objectiu ajudar nenes i dones a l'Afganistan, així com facilitar la integració de les persones migrades al nostre país a través de l'educació.

Prou Complicitat amb Israel és una coalició d'entitats solidàries amb el poble palestí. El comitè reconeix amb la Menció Frederic Roda la seva denúncia de la constant vulneració dels Drets Humans a Palestina i la seva tasca de promoure campanyes i accions no violentes en contra dels "brutals atacs a Gaza per part d'Israel vulnerant el Dret Internacional amb total impunitat".

Quico Gusi (Badalona, 1946 - Barcelona, 2020) també rebrà a títol pòstum aquesta menció com a pacifista realista compromès amb els valors de la cultura de pau, que practicava cada dia tant en les relacions interpersonals i familiars com en la dedicació al llarg de tota la seva vida a FundiPau. "No es desanimava mai quan es tractava de promoure aquests valors perquè sabia molt bé que el camí que transitava era llarg, feixuc i ple d'obstacles, però que també era un camí on es recollien fruits", argumenta el comitè.

El Memorial per la Pau Joan XXIII és el guardó per la pau més antic de Catalunya, es concedeix des del 1967, i reconeix el compromís amb la construcció de la pau i el desenvolupament humà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.