L'Ajuntament recupera els Premis Ciutat de Sant Cugat amb canvi de nom

Aquesta nova convocatòria unificarà cinc anys (2019-2023) i es lliuraran 11 guardons


  • Comparteix:

Foto de família dels guardonats en la darrera edició del 2018 dels

Foto de família dels guardonats en la darrera edició del 2018 dels "Premis Sant Cugat" celebrada l'any 2019 / Foto: Localpres

L'Ajuntament ha convocat els Premis Sant Cugat de l'Any i recupera així uns premis anuals de caràcter institucional. Aquests nous guardons reprenen els Premis Ciutat de Sant Cugat, que es van convocar anualment entre els anys 2005 i 2018. La convocatòria dels premis corresponents a l'edició de l'any 2019 no es va fer efectiva per l'arribada a principis de 2020 de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. Posteriorment, no s'ha celebrat cap edició més. Els Premis Ciutat de Sant Cugat eren hereus dels Premis Santcugatenc de l'Any, una iniciativa de l'associació Amics de Ràdio Sant Cugat, iniciada l'any 1982. Els premis Santcugatenc de l'Any van deixar d'atorgar-se l'any 2002.

La voluntat del govern municipal actual, segons expliquen en un comunicat de premsa, "és la de recuperar uns guardons anuals de reconeixement social amb essència santcugatenca, tot fusionant les seves dues denominacions anteriors i passant a anomenar-se Premis Sant Cugat de l'Any".

Reconeixement més enllà del 2023

La primera edició dels nous Premis Sant Cugat de l'Any correspondria a l'any 2023, amb l'atorgament dels guardons al 2024, tot i que no s'ha avançat la data de la gala. Amb tot, l'Ajuntament explica que al fet que aquests guardons es van deixar d'atorgar l'any 2018, la primera convocatòria dels Premis Sant Cugat de l'Any correspondrà al període 2019-2023, en una edició extraordinària unificada, amb la voluntat política de donar continuïtat a la darrera edició del 2018. En edicions posteriors a aquesta primera de caràcter extraordinari, les convocatòries seran sempre anuals.

Presentació de candidatures

Les propostes de candidatures als Premis es poden presentar al web municipal ja sigui pels mateixos mereixedors potencials o per terceres persones físiques o jurídiques, públiques o privades. Les candidatures, tant individuals com col·lectives, han d'anar avalades per un mínim de 7 persones signants i un text de mèrits que expliciti per quins motius i per quin any una candidatura hauria de ser mereixedora d'optar als Premis.

Comissió de Propostes

Una Comissió de Propostes, integrada per un màxim d'11 persones, formada per tècnics municipals, periodistes locals i "persones de reconegut prestigi del municipi" validarà les candidatures proposades per iniciativa popular i proposarà candidatures pròpies, amb l'objectiu d'elaborar una proposta de candidatures nominades que lliurarà al jurat perquè aquest decideixi els premiats.

Jurat

La Junta de Govern Local farà les funcions de jurat. La voluntat del govern municipal actual és la de recuperar uns guardons anuals de reconeixement social, amb un esperit i funcionament semblant al de les Creus de Sant Jordi, que atorga la Generalitat de Catalunya, però "amb essència santcugatenca i mantenint l'esperit dels premis predecessors".

Premis individuals i col·lectius 2019-2023

Els Premis Sant Cugat de l'Any no tenen dotació econòmica i consisteixen, més enllà del reconeixement de la ciutat, en l'atorgament d'una obra d'un "reconegut artista santcugatenc". En els pròxims dies, en un acte presidit per l'alcalde, Josep Maria Vallès, es farà la presentació oficial dels Premis Sant Cugat de l'Any, on es donarà a conèixer l'obra, que estarà, segons explica l'Ajuntament, "molt lligada a una important tradició local". En aquest acte també es desvetllarà la imatge dels nous guardons.

En aquesta primera edició extraordinària, que unifica cinc anys (2019-2023), es lliuraran 11 guardons: cinc individuals, per cada any, i cinc col·lectius, a més d'un únic Premi Sant Cugat a tota una trajectòria que correspon decidir i atorgar en exclusiva a l'alcalde.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.