L'exposició sobre la Torre Negra es pot veure ara al Club Muntanyenc


  • Comparteix:

La mostra informa sobre els valors naturals i socials d'aquesta zona i convida a proposar els seus futurs usos

La mostra informa sobre els valors naturals i socials d'aquesta zona i convida a proposar els seus futurs usos

El Club Muntanyenc Sant Cugat acull des d'avui l'exposició 'Torre Negra: un espai de qualitat que hem de preservar', que s'ha pogut visitar durant el mes d'abril a la Casa de Cultura. La mostra, organitzada per l'Àrea de Medi Ambient i ideada per la Plataforma Cívica en Defensa de Torre Negra, informa sobre els valors socials i ambientals d'aquest sector i convida a fer propostes sobre els usos del futur Parc Rural.

L'exposició, formada per sis plafons informatius, es podrà visitar al CMSC fins el proper 4 de juny. La intenció de l'Àrea de Medi Ambient i de la Plataforma Cívica en Defensa de la Torre Negra és mostrar les característiques d'aquest espai agrícola i forestal -que s'ha aconseguit preservar dels projectes urbanístics-, les possibilitats que ofereix la declaració de Parc Rural i les amenaces que continuen envoltant la zona, com el Vial Sud, el Vial de Cornisa i el Túnel Central.

A més, els visitants poden fer aportacions a través d'un qüestionari sobre els usos -d'oci, educatius, esportius i agrícoles- que hauria de tenir el Parc Rural. Així ho ha explicat el portaveu de la Plataforma, Lluís Llerena.

Lluís Llerena

A través de l'exposició, volem que la ciutadania participi en la definició del futur Parc Rural. Ja s'ha aconseguit preservar Torre Negra de la urbanització, però ara cal omplir de contingut el Parc Rural.


L'exposició, que es va inaugurar a principis d'abril a la Casa de Cultura, és la primera iniciativa d'una sèrie d'accions que s'engegaran des de l'Àrea de Medi Ambient, en col·laboració amb la plataforma cívica, per donar a conèixer a tota la ciutadania els valors culturals i socials de la Torre Negra. Ho ha dit el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

L'exposició és el tret de sortida d'una campanya informativa i participativa per tal que la ciutadania pugui fer aportacions sobre el Parc Rural de la Torre Negra.


A més, des de principis d'abril l'Àrea de Medi Ambient i la plataforma organitzen cada diumenge visites guiades a la Torre Negra, amb l'objectiu d'apropar als santcugatencs els valors naturals i socials d'aquesta zona de protecció natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.