Clausura i entrega de diplomes pels voluntaris lingüístics santcugatencs del curs 2004-2005


  • Comparteix:

Sant Cugat compta ja amb 60 parelles lingüístiques

Sant Cugat compta ja amb 60 parelles lingüístiques

Sant Cugat compta amb 60 parelles lingüístiques. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, durant l'acte de clausura del curs 2004-2005 de Volutariat Lingüístic. Solé ha assegurat que aquesta és una iniciativa consolidada a la ciutat i ha destacat la importància d'un projecte destinat a promourea l'ús social del català, que és un dels principals objectius del govern municipal.

Amb la presència de nombrosos participants del Voluntariat Lingüístic, l'acte de cloenda del curs ha servit per comentar les impressions sobre aquesta iniciativa, que té l'objectiu de facilitar la integració dels no catalano-parlants i ajudar a millorar la parla d'aquelles persones interessades en poder expressar-se amb més fluidesa.

La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha volgut agraïr a tots els participants la seva col·laboració en aquesta tasca de fer país i la seva demostració d'estimació per la llengua, ja que al marge del que facin les institucions públiques, qui ha de demostrar l'estimació per la seva llengua, diu solé, són els ciutadans. La tinent d'alcalde també ha destacat el fet de que a Sant Cugat s'hagi arribat a les 60 parelles, el que satisfà les expectatives del consistori.

Àngels Solé

Vull agraïr als voluntaris que hagin fet aquest pas d'estimació al país, arribant a les 60 parelles, el qual satisfà les nostres expectatives.


De la seva banda, la directora del Centre de normalització per al Vallès Occidental-3, que engloba les poblacions de Sant Cugat, Badia, Barberà, Cerdanyola, Ripollet i Montcada, ha volgut explicar els objectius i funcionament de la iniciativa, recordant que els voluntaris es comprometen només per 10 hores, repartides al llarg de 10 setmanes, per oferir la seva conversa als qui vulguin practicar oralment el català. Montserrat Trillas, s'ha mostrat molt satisfeta de la volada que ha agafat el moviment, nascut a Osona el 2003 i que s'ha extés arreu de Catalunya, i ha recordat que cada vegada hi ha més voluntaris i més alumnes.

Montserrat Trillas

Funciona molt bé i va a més ja que cada cop hi ha més parelles. Tot el que és el Vallés Occidental-3, a tot arreu, hi ha el programa i això és una satisfacció molt gran


Per últim, el president d'Omnium Cultural a Sant Cugat, Xavier Escura, ha volut recordar que Omnium ha estat un dels pioners de les parelles lingüístiques i ha ofert la seva organització per col·laboracions futures en aquest àmbit, fent esment en la promoció que faran entre els seus 300 socis santcugatencs perqué s'afegeixin al moviment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.