Extingit un petit incendi a Sant Cugat i El Papiol, mentre continua actiu un foc forestal a Castellbisbal


  • Comparteix:

Des de la Generalitat apunten a la possibilitat que els tres focs hagin estat provocats

Des de la Generalitat apunten a la possibilitat que els tres focs hagin estat provocats

Un incendi ha cremat aquest dimarts dues hectàrees de matolls i canyes als termes de Sant Cugat i Papiol, a tocar de la pedrera Berta. El 20% de la superfície cremada pertany a la nostra ciutat. D'altra banda, els Bombers esperen poder extingir definitivament aquest matí l'incendi que ha cremat 250 hectàrees a Castellbisbal i que porta encès més de 15 hores. Des de la Generalitat han apuntat la possibilitat que aquests tres focs hagin estat provocats, donada la proximitat dels focus i la simultaneïtat amb què s'han propagat.

Els dos petits incendis de Sant Cugat i Papiol han cremat, aquest dimarts a la tarda, unes dues hectàrees de canyes i matolls en una zona propera a la carretera de Sabadell a Molins de Rei, i s'han donat per controlats poc després de les cinc de la tarda de dimarts. La principal preocupació dels Bombers ha estat la propagació, de forma simultània, de tres focs en indrets molts propers, el més greu dels quals continua fora de control al terme municipal de Castellbisbal, després de 15 hores, i ja ha cremat 250 hectàrees.

L'alcalde accidental, Joan Recasens, ha explicat que l'incendi de Sant Cugat ha afectat una petita superfície de canyes i matolls a tocar del terme de Papiol.

Joan Recasens

És una zona de canyes i matolls que pertany bàsicament a Papiol. S'han cremat 2 hectàrees, un 20% de les quals són de Sant Cugat. S'ha controlat a temps, però la preocupació era que afectava a banda i banda de l'autopista.


A banda dels dos petits incendis de Sant Cugat i Papiol, a primera hora de la tarda s'ha declarat un tercer foc que encara continua fora de control al terme de Castellbisbal. Més de 50 dotacions terrestres i 12 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat treballen a hores d'ara en les tasques d'extinció d'aquest incendi, que han obligat a desallotjar algunes urbanitzacions com a mesura de prevenció. Una avioneta dels Bombers ha hagut de fer un aterratge d'emergència durant les tasques d'extinció, i el pilot ha patit ferides lleus.

El coordinador d'Emergències de la Generalitat, Santi Parés, ha dit en declaracions a 'Catalunya Informació' que la propagació simultània d'aquests tres focs en indrets tan propers podria apuntar a la possibilitat que els incendis hagin estat provocats.

Santi Parés

Hem constatat la pràctica simultaneïtat dels diversos focus i la hipòtesi del foc provocat està sobre la taula. Però ara hem de concentrar els recursos en l'extinció i prevenció de l'incendi.


D'altra banda, aquest mateix matí s'ha produït un quart incendi, aquesta vegada a la vessant barcelonina de Collserola, a tocar de la carretera alta de Roquetes. Com a mesura preventiva s'han desallotjat cinc cases, que finalment no han resultat afectades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.