L'Ajuntament plantarà macrotermes a les noves zones verdes per estalviar el 10% de l'aigua que consumeix la gespa


  • Comparteix:

Aquest projecte, pioner a Catalunya, s'implantarà a les noves zones verdes del municipi

Aquest projecte, pioner a Catalunya, s'implantarà a les noves zones verdes del municipi

Sant Cugat serà un dels municipis pioners a Catalunya en la plantació de macrotermes enlloc de la tradicional gespa, a les noves zones verdes de la ciutat. Les macrotermes, que tenen un aspecte similar als prats, necessiten una desena part d'aigua que consumeix la gespa i redueix les despeses de manteniment, permeten així avançar cap a un model de parcs i jardins urbans més sostenible.

Les macrotermes necessiten una desena part de l'aigua que consumeixen les àrees de gespa i el seu manteniment és més barat. En canvi, el seu arrelament triga entre 3 i 6 mesos, mentre que la gespa triga un mes, i el procés de plantació també és més car. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que la despesa inicial més elevada que comporta la plantació de les macrotermes es compensarà amb els avantatges que ofereix.

Eduard Pomar

La plantació de macrotermes té desavantatges però queden compensades pels avantatges que ofereix


Sant Cugat és un dels municipis pioners en d'aquestes macrotermes, que està previst plantar a les noves zones verdes de Can Cabassa, el Turó de Can Matas i la Guinardera.

Eduard Pomar ha afirmat que l'objectiu del consistori a llarg termini és canviar la gespa per macrotermes a tot el municipi, però que la prioritat són les noves zones de la ciutat.

Eduard Pomar

La nostra prioritat és plantar macrotermes a les noves zones de la ciutat, però també substituir la gespa d'altres llocs de la ciutat


D'altra banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, ha anunciat la voluntat de començar a aplicar en un futur criteris bioclimàtics als nous habitatges que es construeixin a la ciutat. D'aquesta manera, s'hauran de tenir en compte coses com potenciar sistemes de ventilació per estalviar energia i aprofitar l'energia solar per escalfar les cases, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.