Èxit de participació en la tómbola benèfica de la delegació local de l'AFAB


  • Comparteix:

La iniciativa recull diners per ajudar les famílies dels malalts

La iniciativa recull diners per ajudar les famílies dels malalts

Èxit rotund de participació en la tómbola benèfica celebrada aquest dissabte i organitzada per la delegació local de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFAB). Els diners recaptats en aquest acte, on s'han sortejat més de 500 regals, serviran per ajudar les famílies dels malalts d'Alzheimer.

Centenars de persones han participat al llarg d'aquest dissabte a la tómbola benèfica destinada a les famílies dels malalts d'Alzheimer. S'hi han sortejat els més de 500 objectes, sobretot joguines, que molts particulars i comerços han aportat a la iniciativa. A més a més, diversos restaurants de la ciutat han regalat invitacions perquè els més afortunats en el sorteig puguin degustar els seus plats.

Aquest acte, que la pluja va obligar a ajornar fins aquest cap de setmana, ha suposat el punt i final a tot un seguit d'activitats organitzades per l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFAB) amb motiu del Dia Mundial d'aquesta malaltia, el 21 de setembre.

Per l'organització, el balanç de totes les activitats que s'han dut a terme ha estat molt positiu. Recordem que en els darrers 10 dies hi ha hagut una mesa informativa a la plaça Lluís Millet, una xerrada a la Casa de Cultura pronunciada per la pedagoga infantil Rosalina Sicard i un espectacle musical gratuït celebrat divendres a la Plaça de l'Om.

La directora de la delegació del Vallès Occidental de l'AFAB, Isabel Martínez, explica quina és la prioritat d'aquesta ONG.

Isabel Martínez

Lo más importante es que la gente sepa que estamos aquí para ayudar a la gente que no tiene medios o que está perdida. Por eso hace falta dinero, por supuesto.


Així mateix, Martínez ha explicat que des de l'AFAB del Vallès es pretén, a mig termini, fer tallers d'estimulació per als malalts. Per això, ha dit, farà falta una major implicació econòmica de les administracions.

Per la seva banda, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha avançat que el primer acte organitzat per la Taula de persones amb malalties neurològiques i degeneratives tindrà lloc dissabte vinent. Tomàs, que ha assistit a la tómbola benèfica, no ha donat detalls sobre en què consistirà la posada de llarg d'aquesta Taula, que es presentarà aquest proper dilluns. No obstant, sí que ha explicat quins seran els seus objectius.

Enric Tomàs

Pretenem coparticipar, cogestionar, codirigir i coplanificar les polítiques que afecten els malalts i que tenen incidència en la ciutadania. Sobretot parlem de sensibilització i suport.


Tomàs ha volgut afegir que les grans polítiques en defensa dels malalts d'Alzheimer han de provenir, sobretot, de l'administració autonòmica. Segons el regidor, l'Ajuntament ha d'ajudar, en el dia a dia, les famílies i els malalts, així com sensibilitzar la població.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.