Les vacunacions contra la grip incrementen entre un 10 i un 15 per cent


  • Comparteix:

Des dels CAPs apunten la campanya informativa i les consultes sobre la grip aviària com a possibles motius de l'increment

Des dels CAPs apunten la campanya informativa i les consultes sobre la grip aviària com a possibles motius de l'increment

El nombre de vacunacions contra la grip ha incrementat entre el 10 i el 15% respecte al mateix període de l'any passat. Fonts del CAP de Sant Cugat atribueixen l'increment a la campanya informativa dirigida als grups de risc i a les consultes dels ciutadans sobre la grip aviària. De la seva banda Les vacunes per a la grip comuna s'han esgotat a la majoria de farmàcies de Sant Cugat. Els farmacèutics consideren que l'alarma social provocada per la grip aviària no és la causa d'aquest esgotament, ja que l'any passat el ritme de venda de la vacuna va ser similar.

L'índex de vacunacions contra la grip ha crescut entre el 10 i el 15 per cent a Sant Cugat. Fonts del CAP de Valldoreix atribueixen l'increment a la campanya informativa dirigida als grups de risc - persones majors de 60 anys, embarassades i nens- i al clima d'opinió sorgit arran dels focus de grip aviària.

El director del CAP de Valldoreix, Marc Matarodona, afirma que l'alarma per la grip aviària, malgrat no tenir relació amb la comuna, ha conscienciat la gent de la necessitat de vacunar-se

Marc Matarodona

Malgrat no tenir cap relació directa amb la comuna, la grip aviària ha alarmat la gent i l'ha conscienciada que cal vacunar-se.


Matarodona ha recordat que no existeix cap relació entre la grip comuna i l'aviària. El director del CAP de Valldoreix ha assegurat que hi ha hagut un alt nombre de consultes sobre les dues grips, fet que també ha ajudat a incrementar el nombre de vacunacions.

Marc Matarodona

La gent pregunta molt sí és cert. Nosaltres, però donem el missatge que es dóna desde el Departamrent de Salut de la Generalitat. No és el mateix la grip aviària que la grip comuna.


De la seva banda Les vacunes per a la grip comuna s'han esgotat a la majoria de farmàcies de Sant Cugat. Els farmacèutics consideren que l'alarma social provocada per la grip aviària no és la causa d'aquest esgotament, ja que l'any passat el ritme de venda de la vacuna va ser similar.

El període per vacunar-se finalitzarà el novembre. Aleshores, els CAP de Sant Cugat i Valldoreix faran una valoració definitiva de la campanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.