L'Ajuntament participarà al projecte del futur campus d'ESADE a Sant Cugat, pressupostat en 70 milions d'euros


  • Comparteix:

Les obres començaran al gener i podrien estar enllestides pel curs 2007-2008

Les obres començaran al gener i podrien estar enllestides pel curs 2007-2008

El futur campus universitari que ESADE farà a Sant Cugat entrarà en funcionament el curs 2007-2008. El centre, que es començarà a construir el proper gener, inclou el parc de creativitat 'Creapolis', una iniciativa pionera destinada a fomentar la innovació i la creativitat empresarial. El cost total del projecte és de 70 milions d'euros, que assumirà principalment ESADE tot i que també hi participaran altres empreses i institucions, entre elles l'Ajuntament de la nostra ciutat.

El futur campus, ubicat en uns terrenys del Centre Borja, tindrà una superfície total de gairebé 47.000 metres quadrats, on s'hi ubicarà l'espai universitari amb els edificis acadèmics, una residència per estudiants i una zona de restauració.

El projecte però, inclou també el parc de creativitat 'Creapolis', on h haurà un centre amb els serveis bàsics per petites empreses emergents, un espai per ajudar als emprenedors, una 'residència-club' per intercanviar coneixements o un centre de creativitat per promoure la innovació.

I és que per al director general d'ESADE, Carlos Losada, l'objectiu d'aquest nou campus és poder combinar l'activitat acadèmica amb el desenvolupament i la innovació empresarial.

Carlos Losada

És una aposta forta per una formació acadèmica i una investigació universitària molt vinculada als sectors punters de l'economia catalana. És una aposta decidida per la innovació empresarial.


En el mateix sentit s'ha expressat el coordinador del projecte d'ESADE a Sant Cugat, Francesc Santacana, que ha assegurat que l'èxit de la proposta rau en saber crear sinergies entre els diferents agents que estaran presents al campus.

Francesc Santacana

Hi ha una xarxa d'estudiants, una d'empreses, una d'emeprenedors i una de científics, i l'èxit del projecte serà saber relacionar i estimular la posada en comúi d'aquestes xarxes.


De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, s'ha felicitat de la voluntat de l'escola de negocis d'instal·lar-se a la nostra ciutat. Lluís Recoder ha remarcat que els beneficis d'aquesta aposta seran mutus, ja que ESADE es beneficiarà d'una ciutat jove i dinàmica i d'un entorn molt ben comunicat, mentre que Sant Cugat sortirà guanyant tant amb el projecte universitari com amb el centre 'Creapolis'.

Lluís Recoder

Que ESADE hagi apostat per Sant Cugat reforça el caràcter de Sant Cugat com a ciutat universitària, com a ciutat de qualitat i segur que la simbiosi amb les empreses locals aportarà moltes coses positives


Les obres del nou campus començaran el proper gener i la voluntat és iniciar-hi l'activitat al curs 2007-2008. En un inici, l'escola de negocis impartirà a Sant Cugat la llicenciatura de Direcció i Administració d'Empreses i progressivament anirà introduint també altres estudis superiors El nombre d'alumnes serà, com a màxim, de 1.600.

Pel que fa al pressupost, el cost total del projecte és de 70 milions d'euros, que assumirà en bona part la mateixa escola de negocis. El finançament de 'Creapolis' però, comptarà també amb la participació d'empreses privades i de diferents institucions, entre elles l'Ajuntament de Sant Cugat, que està estudiant com participar del projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.