Les escoles públiques Collserola i Ferran Clua disposen ja d'instal·lacions d'energia solar


  • Comparteix:

Ja disposen d'aquests equipaments tots els centres públics, excepte els de nova creació

Ja disposen d'aquests equipaments tots els centres públics, excepte els de nova creació

L'Ajuntament ha invertit 36.000 euros en dotar d'instal·lacions d'energia solar tèrmica els CEIPs Collserola i Ferran Clua. L'equip de govern avança així en el seu objectiu d'equipar totes les escoles i instituts públics d'aquests tipus d'instal·lacions durant aquest mandat.

En un acte pedagògic i formatiu, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha inaugurat aquest divendres les instal·lacions d'energia solar de l'escola Collserola. Es tracta de 4 plaques solars que generen prop de 6000 kWh a l'any i que han costat 16.000 euros.

Els alumnes del centre han llegit petits manifestos de compromís amb el medi ambient. Escoltem els alumnes de cinquè de primària del CEIP Collserola.

Alumnes de 5è de primària CEIP Collserola

Les plaques solars faran un bon servei a l'escola i seran un bon estalvi per a nosaltres


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha agraït als alumnes la seva sensiblitat cap a les energies renovables i el respecte al medi ambient.

Pomar ha assegurat també que promoure les energies renovables, tant a nivell públic com privat, és una de les prioritats de l'equip de govern. En aquests sentit ha recordat les ordenances municipals creades per incentivar les instal.lacions d'aquest tipus i les inversions a centres escolars que el consitori va iniciar a principis del 2003.

Eduard Pomar

Hi ha actuacions per part de l'Ajuntament per potenciar energies renovables i aixó continuarà. La millor manera de conscienciar a la gent és promoure-ho a les escoles.


Sant Cugat és un dels municipis pioners a Catalunya en aprovar ordenances municipals d'aquest tipus que regulin la implantació de sistemes de capatació d'energia solar. Les instal.lacions han anat a càrrec de l'empresa Nova Energia, especialitzada en energies renovables i climatitzacions de baix consum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.