El nombre de delictes baixa un 5,8% a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'alcalde assegura que Sant Cugat és una ciutat 'segura' però que cal seguir treballant en aquest sentit

L'alcalde assegura que Sant Cugat és una ciutat 'segura' però que cal seguir treballant en aquest sentit

Sant Cugat té actualment una taxa de delinqüència de 29 infraccions per cada 1.000 habitants, una xifra força inferior a la taxa mitjana de Catalunya o a la de l'Estat Espanyol. Per a l'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, això demostra que la nostra continua sent una ciutat segura i que la coordinació entre els cossos de seguretat és molt bona. Des de novembre de l'any passat, el nombre de delictes i faltes s'ha reduït a Sant Cugat un 5,8%.

Coincidint amb la celebració de la Junta Local de Seguretat, l'alcalde i els responsables policials del municipi han fet públiques les dades interanuals de taxa de delinqüència a la nostra ciutat.

Globalment, les dades de la policia estatal posen de manifest que el nombre de delictes i faltes, s'ha reduït en un 5,8%, des de novembre de 2004, passant de 2070 delictes l'any passat a 1950. Cal remarcar també que els delictes contra el patrimoni han baixat un 16,5% i que els robatoris d'habitatges han baixat més d'un 34%. En contrapartida, el nombre de detencions ha augmentat quasi un 22%.

Per a l'alcalde de Sant Cugat, aquestes xifres posen de manifest que cada cop hi ha una major eficàcia policial, que ha atribuït en bona part a la col·laboració i coordinació entre els diferents cossos de seguretat. Lluís Recoder ha afegit que Sant Cugat és una ciutat 'segura', però que cal seguir treballant.

Lluís Recoder

Sant Cugat és una ciutat segura i tranquil·la. Això no vol dir que no tinguem delictes. Tenim tot el que té una ciutat, però hem de dir que els delictes han baixat.


En el mateix sentit s'ha expressat l'assessor en matèria de seguretat de la delegació del Govern estatal a Catalunya, Federico Cabrero, que ha apuntat que la taxa de delinqüència al nostra municipi és, a data d'avui, de 29 infraccions per cada 1.000 habitants, molt per sota de la mitjana catalana, espanyola o europea.

Federico Cabrero

La taxa de natalitat amb la que acabarem l'any sobre les 29 infraccions per cada 1.000 habitants. A Catalunya està a 53, la taxa mitjana d'Espanya és de 49 per 1.000, i la europea és 70 infraccions per 1.000 habitants.


D'altra banda, i pel que fa a la delinqüència de baixa intensitat o vandalisme, l'alcalde ha explicat que aquest és un fet contra el que també s'està treballant, sobretot amb actuacions preventives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.