El Vallès Sud aposta per la TDT però té dificultats per crear una identitat comunicativa comuna


  • Comparteix:

Els 8 municipis implicats gestionaran junts un canal públic a través d'un consorci

Els 8 municipis implicats gestionaran junts un canal públic a través d'un consorci

Els vuit alcaldes de la subcomarca del Vallès Sud han signat un conveni de col·laboració per gestionar, de forma conjunta, un canal públic de Televisió Digital Terrestre (TDT). Els responsables municipals coincideixen a subratllar la importància estratègica de la nova televisió i les seves possibilitats interactives, però adverteixen de la dificultat per crear una identitat comunicativa comuna.

Vuit municipis del Vallès meridional, des de Castellbisbal fins a Montcada i Reixac, passant per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola, han apostat decididament per la Televisió Digital Terrestre (TDT) com una 'eina estratègica de futur'.

Així ho han posat de manifest els vuit alcaldes de la subcomarca, que han signat aquest divendres a Sant Cugat un conveni de col·laboració per gestionar conjuntament el futur canal a través d'un consorci. Els representants municipals consideren que la nova televisió representa una finestra d'oportunitat per potenciar l'arrelament de la nova població que ha arribat a la subcomarca i obre noves possibilitats de relació entre els ciutadans i les administracions, gràcies a la interactivitat.

Tot i així, sobre el projecte encara planen dubtes per la dificultat de crear una identitat comunicativa comuna que englobi totes les realitats municipals de la subcomarca, que en total compta amb uns 300.000 habitants. Així ho ha dit l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

El Vallès sud no té una capitalitat clara. Som ciutats vallesanes, però algunes també metropolitanes. No tenim una identitat comuna que ens reuneixi. Aquest és el repte.


En la mateixa línia s'ha expressat l'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, que ha valorat positivament l'acord existent entre els 8 municipis tot i que ha expressat dubtes sobre la concreció econòmica del projecte i la cohesió territorial dels diferents municipis que formaran part del canal.

Carme Garcia

Passarem a una nova tecnologia que prestarà nous serveis als ciutadans. Però tenim por per qüestions pressupostàries i perquè no sabem si la nostra població tindrà interès en una informació de ciutats sense connexió física.


D'altra banda, els responsables dels 8 municipis implicats consideren que, més enllà de la vessant d'informació i entreteniment, la TDT serà un factor estratègic de futur pel que fa a la relació entre administració i ciutadans. L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, assegura que la interactivitat serà un dels principals punts forts de la nova televisió.

Antoni Morral

Obrir una porta de relació amb la ciutadania. Serà un nou espai de comunicació interactiva, oferint nous serveis.


El nou canal de televisió, que podria entrar en funcionament al llarg del 2007, es gestionarà conjuntament a través d'un consorci, on residirà la direcció institucional del canal, i una societat anònima pública que tindrà la responsabilitat tècnica de la gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.