Neix una plataforma contra la línia de MAT


  • Comparteix:

Diverses entitats de Sant Cugat constitueixen una plataforma contra la línia de molt alta tensió (MAT) i la interconnexió elèctrica amb França. El col·lectiu pretén denunciar 'els perills per a la salut i el medi ambient' que comportaran les infraestructures d'aquest projecte energètic.

La plataforma denuncia que la MAT és 'símbol d'un model energètic obsolet i insostenible' que basa la gestió de l'energia elèctrica en el malbaratament. L'entitat també remarca que les grans infraestructures d'aquests projectes sacrifiquen el territori i amenacen la salut de la ciutadania

El portaveu de la plataforma, Jaume Valls, afirma que l'impacte sobre el territori i la població és evident.

Jaume Valls

És evident que una línia de molt alta tensió produeix unes radiacions no comparables amb les que coneixem en l'actualitat.


Els governs espanyol i francès van acordar que el traçat de la línia Bescanó-Baixàs travessi la frontera pel mont Capell, entre Maçanet i Costoja, al Vallespir. El traçat també passarà pel Vallès Occidental fins arribar a Sentmenat, on es bifurcarà en dues línies de 250kV.

Jaume Valls critica que des de les administracions no s'aposti per energies renovables.

Jaume Valls

L'impacte ambiental és molt important. També ens preocupa que s'posti per l'energia nuclear i no per energies renovables.


La propera reunió de la plataforma contra la línia de MAT de Sant Cugat tindrà lloc aquest dijous, a les vuit del vespre, a la Casa de Cultura. Entre les entitats santcugatencs que donen suport a aquesta plataforma, es troben l'Assemblea de Joves, l'associació el Mussol, les JERC i Alternativa Estel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.