Un santcugatenc de cognom Colom se sotmet a les proves per determinar els vincles catalans del descobridor


  • Comparteix:

Un santcugatenc de cognom Colom s'ha sotmès a la prova d'ADN per determinar el possible vincle de Cristòfor Colom amb Catalunya. L'estudi, dut a terme per la Universitat de Granada, pretén determinar on va néixer el cèlebre descobridor a partir de l'anàlisi genètica de persones que tenen el mateix cognom.

Les proves d'ADN al gentilici 'Colom' arriben a la nostra ciutat. Joan Colom, vei de la nostra ciutat des de fa temps, s'ha sotmès a les proves genètiques que duen a terme un grup d'investigadors granadins per determinar el possible vincle del conegut aventurer amb Catalunya.

El procediment utilitzat per constatar el territori d'origen de Colom consisteix en contrastar l'ADN d'un dels fills de l'almirall, donat que el seu està en molt mal estat, amb el d'aquelles persones que tenen un cognom igual o similar al descobridor d'Amèrica.

En declaracions a aquesta emissora, el santcugatenc que s'ha sotmès a aquestes proves, Joan Colom, ha explicat que després d'assegurar-se de la seriositat de l'estudi no va dubtar a sotmetre's a la prova.

Joan Colom

Em van trucar d'Omnum Culturl per fer la prova d'ADN i em va fer molta il.lusió pensar en la possibilitat que fós familiar de Cristòfol Colom.


A Catalunya, un total de 120 catalans de cognom Colom han acceptat sotmetre's a la prova de l'ADN. Els investigadors granadins preveuen estendre la investigació a altres regions com Mallorca o la costa italiana de Gènova. Allà es cercaran persones amb els cognoms de Colombo o Sotto.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.