L'Esbart Sant Cugat mantindrà la seva seu


  • Comparteix:

L'Esbart Sant Cugat mantindrà la seva seu gràcies a l'acord a què ha arribat amb l'empresa promotora Grup XXI. Aquesta empresa santcugatenca adquirirà l'immoble del carrer Migdia, on l'Esbart té la seva seu des de 1981, per fer-hi pisos, i l'entitat de cultura tradicional li comprarà una part de l'edifici per mantenir-hi la seva seu. L'operació comportarà que, passat l'estiu i durant un any i mig, s'hagin de fer obres a l'edifici, per la qual cosa l'Esbart haurà de buscar un local provisional. L'Ajuntament s'ha compromès a col·laborar amb l'entitat per trobar aquest nou espai.

Finalment, i després d'unes setmanes d'incertesa, el futur de l'Esbart Sant Cugat comença a aclarir-se. L'entitat santcugatenca ha arribat a un acord amb l'empresa promotora Grupo XXI, amb seu a la nostra ciutat, perquè aquesta última compri l'edifici del carrer Migdia, on l'entitat té la seva seu des de 1981, per fer-hi pisos i li vengui una part de l'immoble a l'Esbart.

La presidenta de l'Esbart Sant Cugat, Imma Bové, ha explicat com ha anat el procés de canvi de local.

Inma Bové

Teníem 60 dies per entrar en el tanteig. Vam veure que comprar era molt car i vam mirar una constructora que ens fes un local. Al final hem arribat un acord amb Grupo XXI, una promotora de Sant Cugat que aposta per la cultura.


L'acord, que s'ha tancat aquest divendres, també estableix que el futur local de l'Esbart tindrà una superfície mínima de 620 metres quadrat, l'actual en té 800. No obstant això, l'entitat haurà de buscar-se un local provisional ja que, passat l'estiu i durant un any i mig, es realitzaran les obres que Grupo XXI té contemplades per reformar l'edifici. Segons la presidenta de l'Esbart, Imma Bové, l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha compromès a col·laborar amb l'Esbart per trobar aquest local provisional.

Inma Bové

Vam seure per trobar la manera de no fer que l'Esbart patís el canvi de local. Ara queda buscar el nou espai provisional, no serà igual però intentarem que estigui bé.


Durant les darreres setmanes, l'Esbart Sant Cugat havia estat estudiant la manera d'aconseguir finançament públic i privat per poder pagar el milió i mig d'euros que els propietaris demanaven per l'immoble situat al carrer Migdia. La setmana passada, l'assemblea de socis de l'entitat va donar llum verda a la junta directiva per optar al dret de tempteig per comprar aquesta antiga indústria. No obstant, la mateixa presidenta de l'Esbart, Imma Bové, va reconèixer que era una quantitat inviable d'aconseguir en només dos mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.