Les antenes de telefonia mòbil de Sant Cugat compleixen la normativa


  • Comparteix:

Els nivells d'emissions de les antenes de telefonia mòbil de Sant Cugat compleixen la normativa vigent, segons un informe fet pel Centre de Telecomunicacions de la Generalitat. Així ho han posat de manifest les dades recollides per la xarxa de control que supervisa les radiacions a una setantena de municipis de Catalunya i que té a la nostra ciutat un aparell de medició des de finals de l'any passat.

La intensitat de la radiació que produeixen les antenes de telefonia mòbil a Sant Cugat no supera el màxim que fixa la normativa catalana, que és molt més estricta que l'espanyola i la de la Unió Europea. L'informe del Centre de Telecomunicacions de la Generalitat demostra que des del moment d'instal·lació de les antenes i fins al 4 d'abril, cap de les antenes dels 72 municipis de la província de Barcelona que estan incloses dins la xarxa de control han fet saltar les alarmes.

Sant Cugat va adherir-se a la xarxa a finals de l'any passat, amb la instal·lació d'un aparell de medició d'ones electromagnètiques. El responsable de la xarxa de control del Centre de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Boldú, afirmava aleshores que no hi havia motiu per a la preocupació.

Jordi Boldú

Els valors que s'estan registrant en aquests moments estan molt per sota de la normativa. Tot i així, fins ara no hi ha cap evidencia científica que aquestes emissions siguin perjudicials per la salut.


Des del Centre de Telecomunicacions expliquen que els aparells de medició instal·lats en una setantena de municipis mesuren les emissions de les antenes de forma contínua i remota, les 24 hores del dia. A partir d'ara, els 72 municipis de la xarxa rebran informes mensuals detallant els resultats obtinguts.

En el cas de Sant Cugat, el monitor s'ha instal·lat al terrat d'unes dependències municipals al carrer Dos de Maig, a pocs metres de l'antena de telefonia mòbil més potent de la ciutat, que està ubicada a l'edifici de Telefónica del carrer Francesc Moragas. Al conjunt de la ciutat hi ha unes 40 antenes de telefonia mòbil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.