La segona Setmana de la Solidaritat comença avui i s'allargarà fins el 14 de maig


  • Comparteix:

Un taller de tatuatges de henna, organitzat per Akwaba, dóna aquesta divendres el tret de sortida als actes de la segona Setmana de la Solidaritat, que s'allargarà fins el 14 de maig. Vuit entitats se sumen a aquesta iniciativa, finançada per l'Oficina Sant Cugat Solidari, i que porta per títol 'Sant Cugat respon! El nostre papers davant la situació del món'.

Fer autocrítica sobre la responsabilitat dels ciutadans del Nord en les desigualtats del món i oferir models de vida alternatius són els principals objectius de la segona Setmana de la Solidaritat, que comença aquesta tarda amb un taller de tatuatges de henna al Centre Cívic de les Planes. Els actes s'allargaran fins el 14 de maig i inclouran xerrades, lectures de contes, tallers i exposicions que es faran a diferents espais municipals, tant al centre com als districtes.

Sota el títol de 'Sant Cugat respon! El nostre paper davant la situació del món', aquesta iniciativa vol promoure l'autocrítica dels ciutadans del Nord desenvolupat sobre les conseqüències dels seus hàbits de vida. Així ho explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon.

Miquel Martínez

Estem molt satisfets. L'objectiu era donar partits de nivell. L'objectiu està assolit.


A banda de fomentar una presa de consciència sobre la responsabilitat del Nord en les desigualtats del món, la Setmana de la Solidaritat d'enguany vol servir per visibilitzar models de vida alternatius i fomentar canvis d'actituds quotidianes. Des de la Xarxa Solidària de Sant Cugat, Júlia Sánchez creu que aquesta iniciativa pot deixar la seva 'llavor' en la consciència dels santcugatencs.

Toni Ramon

Fer autocrítica sobre la responsabilitat de cadascú, en les accions del dia a dia, i sobre el seu efecte sobre els països del Sud.


Aquest cap de setmana tindran lloc diversos actes de la Setmana de la Solidaritat. El Centre Cívic de la Floresta acollirà dissabte la pintada d'un mural de la solidaritat. A la Biblioteca del Mil·lenari s'hi llegiran contes de l'Amazonia, mentre que l'ONG Setem oferirà a les 7 de la tarda al Casal de Cultura de Mira-sol l'espectacle teatral 'Despulla't de les injustícies¡'. Diumenge, Intermón-Oxfam celebrarà a la plaça d'Octavià el Dia de l'Esperança.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.