L'Ajuntament col·locarà 150 contenidors grocs a partir de juliol


  • Comparteix:

Amb aquesta mesura el consistori espera incrementar els percentatges de recuperació

Amb aquesta mesura el consistori espera incrementar els percentatges de recuperació

Els contenidors de recollida d'envasos lleugers s'instal·laran a Sant Cugat al juliol. Aquesta mesura, no prevista en pla de residu mínim, pretén incrementar el reciclatge a Sant Cugat. El cost anual de la recollida d'aquests envasos és de 150.000 euros.

Els ciutadans podran dipositar als nous contenidors bosses de plàstic, llaunes d'alumini i recipients bric. Aquests contenidors es col·locaran al costat dels recipients per a paper i vidre. En total seran uns 150 contenidors grocs que representaran un percentatge d'un contenidor per cada 489 habitants. Amb aquesta dotació, l'Ajuntament calcula recuperar 400 tones d'envasos lleugers a l'any.

A més, el consistori preveu incrementar el nombre de contenidors grocs a partir del 2007. Escoltem la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

La idea de l'Ajuntament, tant en els contenidors grocs com de paper i vidre, és anar-los augmentant perquè està demostrat que com més a prop del ciutadà més es recicla


El cost anual de la recollida dels envasos lleugers és de 150.000 euros. La societat de gestió de residus Ecoembes, amb 88.000 euros, i l'Ajuntament, amb 62.000 euros, finançaran aquesta xifra.

El material recollit es destinarà a la planta de triatge de Gavà-Viladecans on es separaran les diferents fraccions per reutilizar-les. El triatge d'aquests envasos té un cost de 85.000 euros anuals, que finançarà íntegrament Ecoembes.

El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, ha explicat que aquests nous contenidors contribuiran a incrementar el percentatge de recuperació a la ciutat.

Joan Recasens

Havíem optat per una via que no contemplava el contenidor groc, i ara el posarem. L'efecte quasi immediat serà l'increment dels percentatges de recuperació de Sant Cugat


Els envasos lleugers també es podran continuar dipositant als punts verds del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.