L'EMD demana a l'alcalde més policies locals a Valldoreix per frenar l'augment de robatoris


  • Comparteix:

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, demana a l'alcalde que s'ampliï la dotació de la Policia Local al territori de Valldoreix per frenar l'augment de robatoris en domicilis que s'ha viscut en les últimes setmanes. Turu també ha demanat a la Generalitat i el govern de l'Estat que dediquin esforços per paliar aquest problema.

Segons dades facilitades pel grup de CiU a Valldoreix, en l'últim mes s'han produït una vintena d'assalts i robatoris a domicilis en territori valldoreixenc, cinc dels quals s'han produït només en l'última setmana. Tant el govern com l'oposició a l'EMD reconeixen que l'alarma social s'ha estès entre la població i coincideixen en la necessitat d'implementar mesures urgents per paliar el problema.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, assegura que ja ha enviat cartes a la consellera d'Interior i el delegat del govern espanyol a Catalunya per buscar solucions concretes a la inseguretat que viuen els veïns de Valldoreix. A més, Turu reclama a l'alcalde, Lluís Recoder, que augmenti la presència d'agents de la Policia Local a Valldoreix, i recorda que l'Ajuntament té, en part, competències sobre seguretat ciutadana.

Montserrat Turu

Li hem demanat un calendari de dotacions per Valldoreix. El senyor Recoder sap perfectament el cost d'aquest servei per a l'EMD, i que el servei s'ha d'adequar al que paguem.


En concret, el govern de l'EMD demana la presència permanent d'un caporal i dos agents diürns, a més d'una patrulla les 24 hores del dia. Turu té previst entrevistar-se amb Recoder sobre aquest tema el 8 de juny.

Des de l'oposició, CiU comparteix la preocupació i ha presentat a la Junta de Veïns d'aquest dijous una moció instant la Generalitat i el govern de l'Estat a posar-hi fil a l'agulla. La proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra de l'equip de govern, que ha considerat que les mesures proposades a la moció ja s'han adoptat.

El portaveu de la federació nacionalista, Marc Monells, ha acusat el govern de Valldoreix de 'menysprear' la Junta de Veïns per no acceptar les propostes de l'oposició i ha remarcat que la població valldoreixenca té por.

Marc Monells

La gent de Valldoreix té por, això no s'havia viscut mai. Podrien haver vingut aquí 200 veïns, llavors potser vostès haguessin acceptat que això és urgent.


De la seva banda, el vocal del PP, Josep Maria Canals, ha proposat que l'EMD promogui una recollida de signatures per portar a les administracions superiors, que es contracti seguretat privada i que s'organitzin patrulles veïnals. Aquestes propostes han estat rebutjades per la Junta de Veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.