ASDI celebra el seu 25è aniverari amb la mirada posada en la futura residència


  • Comparteix:

L'Associació Pro Disminuïts Físics i Psíquics de Sant Cugat (ASDI) ha celebrat aquest dissabte el seu 25è aniversari amb una gran festa i amb la vista posada en la futura residència. Tant l'entitat com l'Ajuntament estan d'acord en què cal intensificar els esforços per poder tirar endavant un projecte que suposaria, a mig termini, disposar d'un edifici que pogués oferir una atenció completa als discapacitats de l'associació.

ASDI ha organitzat, en motiu del seu 25è aniversari, una jornada de portes obertes que ha permès a la ciutadania conèixer les activitats que duu a terme l'entitat a la nostra ciutat. L'associació ha aprofitat l'ocasió per mostrar, a través d'una visita guiada, els treballs desenvolupats en els tallers i l'exposició fotogràfica, preparada per a l'ocasió, que resumeix la història de l'entitat.

A banda de l'aspecte més festiu, la jornada també ha servit per reivindicar la construcció d'una residència, al costat del mateix edifici de la seu de l'entitat a Valldoreix, que ha de servir per poder atendre durant les 24 hores del dia els discapacitats. Segons la presidenta d'ASDI, Enriqueta Guarch, la construcció d'aquesta residència és absolutament necessària i suposa una gran il·lusió que tenen els pares amb fills discapacitats.

Enriqueta Guarch

La il·lusió està perquè els nois i els pares ens fem grans. La nostra esperança és tenir un lloc amb la qualitat amb què estem fent ara les coses per quan siguem ja grans.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha explicat que l'Ajuntament donarà tot el seu suport i treballarà colze a colze amb l'entitat per tirar endavant aquest projecte. Tal i com ha dit Ramon, l'escull principal perquè la residència sigui una realitat a mig termini és el finançament.

Toni Ramon

Ara els hem d'acompanyar a la Diputació i a la Generalitat per buscar pressupost. De moment hem tingut trobades amb la conselleria de Benestar i Família, que encara ha de planificar el mapa de residències per a discapacitats.


La jornada també ha comptat amb la presència d'altres representants institucionals de l'Ajuntament de Sant Cugat i de l'EMD de Valldoreix. L'exalcalde de la ciutat, Àngel Casas, tampoc no s'ha perdut un acte que ha culminat amb un generós aperitiu a càrrec de la mateixa entitat.

Els actes de commemoració del 25è aniversari es completaran amb una festa de cuines ètniques, al setembre, i dues xerrades sobre dietètica i sexualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.