Un 12% dels habitants de Sant Cugat és d'origen estranger, majoritàriament d'origen equatorià


  • Comparteix:

Gairebé un 12% de la població de Sant Cugat és d'origen immigrant. El col·lectiu més nombrós prové de l'Equador, seguit de França i Alemanya. De manera majoritària, la població estrangera té entre 25 i 39 anys. En relació al gènere, hi ha més dones que homes i la majoria d'immigrants es concentren al nucli urbà de la població.

L'estudi elaborat per l'Observatori a partir de dades del padró municipal ha revelat que estan empadronades a Sant Cugat 8.638 persones, que equival a un 11,78% de la població total del municipi. D'entre les nacionalitats originàries de la població estrangera, destaca Equador amb més d'un 14% del total d'habitants d'origen immigrant, seguit de França, Alemanya, Bolívia i Itàlia.

La piràmide d'edat de la població estrangera coincideix a grans trets amb la general de Sant Cugat. En aquest sentit, el tram d'edat majoritari és el comprès entre 25 i 39 anys. També destaca el fet que no hi ha població estrangera d'edat avançada. Escoltem Cristina Peris, de l'Observatori de la Immigració i la Ciutadania.

Cristina peris

Si parlem de distribució pel territori un 77,61% està empadronat als districtes I i II, que és bén bé el nucli.



Les dones d'origen estranger són més nombroses, amb un 52,67%, que no pas els homes. concretament, les dones són majoritàries entre el col·lectiu latinoamericà, mentre que els homes ho són entre els estrangers procedents del nord de l'Àfrica. Aquestes dades generen un índex de masculinitat del 0.90, que significa que per cada 100 dones hi ha 90 homes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.