Sant Cugat reitera el suport al Sàhara Occidental durant la rebuda als nens i nenes que passen l'estiu a la ciutat


  • Comparteix:

Sant Cugat reitera el suport al Sàhara Occidental en la recepció oficial a la dotzena d'infants sahrauís que passen l'estiu a la nostra ciutat. La representació dels nens agraeix als santcugatencs la seva acollida. L'alcalde Lluís Recoder elogia l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) per la seva tasca.

La sala de plens de l'Ajuntament ha estat l'escenari de la tradicional recepció als infants sahrauís que passen aquest estiu a la nostra ciutat. Aquesta estada suposa per als infants, d'entre 8 i 13 anys, la possibilitat de viure un estiu diferent i rebre tractaments sanitaris que no estan al seu abast en els campaments de refugiats del Sàhara Occidental. A més, els nens i nenes procedeixen de les daires de Smara i Ausserd, dues zones que han patit forts aiguats aquesta tardor.

La Metha, una de les nenes que passa l'estiu de Sant Cugat, ha agraït la rebuda i la possibilitat de viure aquesta experiència.

Metha

Sóc la Metha. Estic molt contenta d'estar a Sant Cugat. Moltes gràcies.


Tots aquests infants participen aquests dies en activitats lúdiques, tallers, casals d'estiu i colònies. Ja a l'agost, marxaran de vacances amb les respectives famílies d'acollida, i abans de tornar al Sàhara Occidental, famílies i nens celebraran un sopar de comiat a Valldoreix. Una de les responsables d'SCAPS; Neus Bosch, ha remarcat la importància d'aquesta experiència i ha agraït la col·laboració de les famílies acollidores.

Neus Bosch

Gràcies a les famílies acollidores. Era molt important que els infants poguessin sortir del seu país enguany.


De la seva banda, l'alcalde Lluís Recoder ha dit que la recepció oficial és un acte per remarcar el suport de Sant Cugat al Sàhara Occidental, com demostra també el fet que aquests dies onegi la bandera de la República Àrab Sahrauí al balcó de l'Ajuntament. Recoder ha expressat l'agraïment a SCAPS i a les famílies santcugatenques que acullen aquests infants.

Lluís Recoder

La vostra bandera us farà sentir més a prop del vostre país.


Recordem que SCAPS ha portat diversos grups d'infants sahrauís a Sant Cugat des del 1997. L'associació compta amb el suport de l'àrea de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament. El consistori també finança amb 6.800 euros un projecte de SCAPS per garantir un esmorzar diari a infants d'una escola bressol de la daira d'Argub, al Sàhara Occidental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.