La plaça de Can Quitèria s'inaugura amb una gran festa ciutadana i s'afegeix a la zona de vianants


  • Comparteix:

Els santcugatencs ja poden gaudir de la nova plaça de Can Quitèria. El nou espai, que compta amb un aparcament soterrat, una zona de jocs infantils, arbrat i nou enllumenat, s'ha inaugurat aquest dissabte amb una festa ciutadana. L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la importància de dotar el centre de la ciutat de nous espais de gaudi oberts a tots els ciutadans.

Després de molts mesos d'obres, els santcugatencs ja poden passejar per aquest nou espai que s'ha creat al centre de la ciutat. Els treballs de remodelació han costat 1,2 milions d'euros i han consistit en la construcció d'un aparcament soterrat, la plantació de l'arbrat, la instal·lació de nou enllumenat i pilones i d'un parc infantil. D'aquesta manera, la nova plaça s'ha sumat a l'eix de vianants del nucli de Sant Cugat.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat la importància de dotar el centre d'espais oberts de gaudi.

Lluís Recoder

Els nous barris ja són molt esponjats, amb molta zona verda, però és important que puguem crear també espais oberts al centre de la ciutat


Recoder també ha subratllat la voluntat de l'Ajuntament de mantenir alguns elements propis d'aquesta zona com l'històric xiprer o la masia de Can Quitèria, que es rehabilitarà per convertir-la en un equipament social polivalent. Per a l'alcalde, aquests elements contribueixen a mantenir la memòria històrica de la nostra ciutat.

Lluís Recoder

S'ha de mantenir viva la memòria històrica del Sant Cugat de sempre. Aquesta masia acollirà un equipament públic i serà una fotografia present d'aquella ciutat que vivia de la vinya i el vi


Les places rotatòries del nou aparcament soterrat de quatre plantes i amb una capacitat per a 250 vehicles s'inaugurarà el proper mes de novembre.

De moment, no s'han concretat però els futurs usos de la masia, que estan pendents que s'enllesteixi el projecte de rehabilitació. La voluntat de l'equip de govern és que sigui un espai molt polivalent que pugui acollir, per exemple, alguns dels serveis que fins ara s'ubicaven a la plaça del Rei.

Pel que fa a la plaça, durant les properes setmanes caldrà ultimar alguns detalls com la col·locació d'una barana de fusta que protegeixi la zona infantil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.