Sant Cugat participarà a una trobada internacional sobre educació per la pau al Pròxim Orient


  • Comparteix:

La conferència tindrà lloc del 19 al 23 de novembre a Antalya (Turquia)

La conferència tindrà lloc del 19 al 23 de novembre a Antalya (Turquia)

L'Ajuntament, a través de l'Oficina Sant Cugat Solidari, participarà del 19 al 23 de novembre a la Conferència internacional sobre educació per la pau que tindrà lloc a la ciutat turca d'Antalya. La delegació santcugatenca es completarà amb representants de tres entitats, que intercanviaran experiències i divulgaran la seva activitat. Un periodista de Ràdio Sant Cugat formarà part de la delegació i farà una cobertura informativa diària de l'esdeveniment.

En el marc del Pla d'Actuació Municipal en Solidaritat i Cooperació Internacional, l'Ajuntament vol aprofondir en l'eix temàtic prioritari de la construcció de la pau i en l'àrea geogràfica de la Mediterrània. Amb aquest doble objectiu, la delegació santcugatenca -encapçalada pel tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon- participarà a la conferència i exposarà el treball dut a terme des de Sant Cugat en matèria d'educació per la pau.

Toni Ramon explica què farà la delegació santcugatenca a la conferència, que tindrà lloc a la ciutat turca d'Antalya.

Toni Ramon

Assistim a la conferència amb voluntat d'intercanviar experiències de foment de la pau i amb l'objectiu de conèixer organitzacions del Pròxim Orient.


La conferència, organitzada pel Centre per a la Recerca i la Informació Israelià i Palestí, pretén aplegar 100 representants de la banda israeliana i 100 de la banda palestina, a més d'un centenar de representants internacionals. L'objectiu és contribuir a construir una cultura de pau entre les dues comunitats i avançar cap a la resolució pacífica i multilateral del conflicte.

La Universitat Internacional de la Pau enviarà un representant a la trobada. Àlvar Roda ha avançat l'objectiu que es planteja la seva entitat.

Àlvar Roda

A part d'explicar la nostra tasca, volem conèixer gent que podríem portar a Sant Cugat per explicar el conflicte.


L'ONG 'Mestres per Bòsnia' també exposarà la seva experiència de reconciliació entre comunitats. Isabel Rodríguez és representant de l'entitat.

Isabel Rodríguez

Pensem exportar l'experiències que hem fet Mestres per Bòsnia. És una bona introducció per començar a treballar amb entitats d'Israel i Palestina.


El Centre Internacional Escarré per a les minories ètniques i les nacions (CIEMEN) també serà present a la conferència. Maria Areny ha indicat que intentaran divulgar el mapa i la guia dels pobles de la Mediterrània que han elaborat per a l'Ajuntament de Sant Cugat.

Maria Areny

A banda de presentar el material del mapa de la Mediterrània, volem establri relacions amb les entitats que hi participin.


Una representant de l'Ateneu completa la delegació, que marxarà a Turquia diumenge. Un periodista de Ràdio Sant Cugat s'unirà a la comitiva i farà una cobertura informativa diària de l'esdeveniment. La web de l'emissora, els Serveis Informatius i el magazín 'Sant Cugat a Fons' actualitzaran cada dia la informació sobre la conferència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.