Pere Formiguera, Berta Martín, la Comissió de la Dignitat i La Xarxa, primers precandidats als premis Ciutat de Sant Cugat 2006


  • Comparteix:

La comissió de propostes dels Premis Ciutat de Sant Cugat ha fet públics els noms dels primers quatre precandidats a obtenir els guardons. El fotògraf Pere Formiguera, l'esportista Berta Martín, la Comissió de la Dignitat i la fundació d'espectacles familiars La Xarxa són les persones i entitats proposades fins ara. El lliurament dels premis es farà el 18 de febrer al Teatre-Auditori.

La comissió de propostes ha valorat la redescoberta del valor artístic del polifacètic fotògraf Pere Formiguera a través de l'exposició 'Revisions 1974-2006' que es pot veure al Museu de Sant Cugat. Més enllà de l'àmbit local, el comitè de selecció ha subratllat també que la figura de Formiguera és clau per entendre la producció fotogràfica realitzada a l'Estat espanyol durant les últimes dècades.

De la Comissió de la Dignitat, la comissió ha recordat el seu paper protagonista en el retorn a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, dels documents republicans espoliats pel règim franquista. La fundació d'espectacles familiars La Xarxa ha estat proposada per 'promoure la formació de nous públics per a les arts escèniques'. Per últim, la comissió de propostes ha recollit l'aportació de l'esportista Berta Martín, guanyadora del campionat estatal d'escalada.

La comissió s'encarrega de proposar i documentar les precandidatures a la segona edició dels Premis Ciutat de Sant Cugat. Enguany s'han ampliat els canals de participació per tal que la ciutadania també pugui fer arribar propostes i donar el seu vot als precandidats. Ho explica el regidor de Relacions Institucionals i Participació, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Ens hem marcat l'objectiu de fomentar més la participació, obrint nous canals a través de les noves tecnologies.


Els resultats de les votacions ciutadanes, que es poden fer per correu electrònic o a través del web municipal, no seran vinculats, però s'incorporaran a l'expedient que la comissió de propostes elevarà al jurat, format per l'alcalde, els portaveus municipals, el fundador dels premis, el darrer premi extraordinari i un màxim de cinc ciutadans. Les propostes es poden formular fins el 31 de gener.

L'acte de lliurament dels premis es farà el 18 de febrer al Teatre-Auditori i comptarà amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.