Sant Cugat és exemple de recerca de l'excel·lència, segons Jordi Pujol


  • Comparteix:

L'expresident del govern, Jordi Pujol, ha posat Sant Cugat com a exemple de 'recerca de l'excel·lència' en el camp del coneixement. En una conferència aquest dijous a Esade, Pujol ha elogiat que la ciutat presenti candidatura a acollir la seu de l'Institut Europeu de Tecnologia. Segons l'expresident, Sant Cugat es desmarca així d'una 'ideologia dominant d'antiexcel·lència'.

Pujol ha defensat que Catalunya ha de fer les coses millor que els altres països 'per salvar la societat'. Segons l'expresident, superar la resta de països passa per 'arribar a l'excel·lència'. Com a exemple a seguir, Pujol ha posat la candidatura de Sant Cugat a seu de l'Institut Europeu de Tecnologia.

En declaracions a Ràdio Sant Cugat, Pujol assegura que un país ha de buscar l'excel·lència.

Jordi Pujol

Catalunya necessita destacar en alguns aspectes, és a dir, buscar l'excel·lència. Precisament, la candidatura de Sant Cugat busca això.


L'expresident destaca la potencialitat del Vallès Occidental amb projectes com l'Institut Europeu i l'escola de negocis d'Esade, sumats a l'eix de la B-30, el sincrotó i la Universitat Autònoma de Barcelona.

En aquest sentit, Pujol remarca que una societat també ha de garantir l'equitat dels seus membres. Tot i això, l'expresident critica que a Catalunya imperi una ideologia contrària a l'excel·lència.

Jordi Pujol

Hem d'assegurar el benestar, però hem de fer l'esforç de l'excel·lència. No hi ha cap govern que no vulgui tenir recerca, universitats d'elit...


L'expresident ha subratllat la necessitat de tenir lideratges valents amb projecte i, en referència a Catalunya, ha destacat la necessitat d'un projecte de país. Pujol ha assegurat que aspectes com l'ambició, la vanitat i l'atracció pel poder empenyen a una persona a ser líder. Tot i això, l'expresident considera que aquests ingredients han d'estar presents 'en la justa mesura' per no caure en l'egolatria o l'addicció al poder.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.