Els francesos són el col·lectiu més nombrós de la UE a Sant Cugat


  • Comparteix:

Més de 4.400 habitants de Sant Cugat provenen de països de la Unió Europea, sense tenir en compte Espanya. El col·lectiu més nombrós són els francesos, seguits dels alemanys i els italians. Coincidint amb el 'Dia d'Europa', l'alcalde, Lluís Recoder, els ha ofert aquest dimecres una recepció al Claustre del Monestir, acompanyada d'un concert de la Cobla Contemporània.

Els ciutadans provinents de països de la Unió Europea que resideixen a Sant Cugat representen al voltant d'un 6% de la població. Els 950 francesos són els més nombrosos, mentre que els 780 alemanys els segueixen. Recentment s'han incorporat a la llista els 24 búlgars i els 37 romanesos, que ja són membres de la Unió Europea.

Una ciutadana francesa i una alemana que resideixen a Sant Cugat expliquen els seus casos.

Estrangers

Fa molts anys que vivim aquí i ens agrada molt.


La presidenta de l'associació d'Amics d'Europa, Cristina Cella, comenta les qualitats de Sant Cugat que més atrauen als ciutadans estrangers.

Cristina Cella

El que més valoren de Sant Cugat és la qualitat de vida, la proximitat amb Barcelona i la facilitat de transport.


L'acte institucional del 'Dia d'Europa' ha consistit en una recepció oficial per tots els ciutadans originaris de països membres de la Unió Europea a càrrec de l'alcalde, Lluís Recoder, al Claustre del Monestir. Un concert de la Cobla Contemporània i la tradicional sardana de 'La santa espina' han amenitzat l'acte.

Enguany el 'Dia d'Europa' ha coincidit amb la commemoració del Tractat de Roma, el primer precedent de l'actual Unió Europea. Per aquest motiu, l'acte institucional s'ha dedicat al Tractat de Roma i a l'agermanament de Sant Cugat amb la ciutat italiana d'Alba.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.