El Síndic local lamenta la manca de places públiques d'escola bressol


  • Comparteix:

El Síndic de Greuges de Sant Cugat considera insuficient l'oferta de places públiques d'escola bressol a la nostra ciutat, que suposa una tercera part del total. Jaume Clavell ha fet aquestes declaracions arran de l'informe del seu homòleg català, Rafael Ribó, que reclama a la Generalitat la creació de més places públiques de 0 a 3 anys i més control de la qualitat de les llars d'infants.

Dues terceres parts de les places públiques de 0 a 3 anys ofertades a Sant Cugat corresponen a escoles bressol de titularitat privada. De les 1.448 places per al curs 2007-2008, 371 les ofereixen centres públics, 69 llars d'infants concertades i 1.077 escoles bressol privades.

Davant d'aquestes dades, Jaume Clavell considera que la diferència entre l'oferta pública i la privada és desproporcionada i ha alertat que les escoles bressol s'estan convertint en un negoci quan haurien de cobrir una necessitat.

Escoltem el Síndic de Greuges de la ciutat, Jaume Clavell, en declaracions a Ràdio Sant Cugat.

Jaume Clavell

Una oferta pública enfront una oferta privada amb una diferència d'1 a 3 no s'aguanta massa. És un negoci quan hauria de cobrir una necessitat de la gent.


Per la seva banda, l'Ajuntament s'ha mostrat també partidari d'incrementar l'oferta de places públiques d'escoles bressol de la ciutat. L'alcalde, Lluís Recoder, ha confirmat que ja s'ha presentat a la Generalitat un projecte per crear més de 170 noves places.

Lluís Recoder

Tenim presentat un projecte per construir places d'escoles bressol públiques. Aquesta és una intenció que tenim damunt la taula i ara hem de veure com i quan l'executem.


Les declaracions de Clavell arriben després que el Síndic de Greuges de Catalunya hagi recomanat a la Generalitat que defineixi un nou pla de creació de places públiques d'escoles bressol per al període 2008-2012 que millori el pla vigent. Segons Ribó, cal que es plantegin objectius d'escolarització superiors als compromesos fins ara.

Les escoles bressol públiques de la ciutat iniciaran el curs el 12 de setembre, mentre que alguns centres privats ja han iniciat l'activitat lectiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.