Desenes de santcugatencs es manifesten contra la monarquia a la plaça del Rei


  • Comparteix:

Una setantena de persones s'ha manifestat contra la monarquia aquest dissabte a Sant Cugat. Durant l'acte s'ha llegit un manifest en suport dels encausats per cremar fotografies del rei i en contra del rei d'Espanya, recordant que va ser nomenat successor de Francisco Franco pel mateix dictador.

La concentració, organitzada per quatre col·lectius de la ciutat, ha consistit principalment en la lectura d'un manifest titulat 'Jo també cremo la corona espanyola' on s'ha definit el rei com a 'assassí i usurpador' i s'han condemnat els processos oberts contra aquells que han cremat imatges del rei.

Escoltem el portaveu dels col·lectius convocants, Marçal Pla.

Marçal Pla

Juguen a les seves regles, amb les seves lleis injustes, i nosaltres el que estem fent ara és desobeir-les.


Segons Marçal Pla, a més, les actuacions judicials no fan més que fomentar el sentiment antimonàrquic.

Marçal Pla

L'actuació de l'Estat espanyol, totalment sortida de mare, d'enviar gent a Madrid per cremar fotografies, està fent que molta més gent doni suport a aquest tema.


Durant la concentració també s'ha desplegat un mural on, sota el títol 'I tu, què en penses de la monarquia?', tothom qui ha volgut ha escrit la seva opinió. Un mural on s'han pogut llegir frases com 'Qui juga amb foc es crema', 'Fora borbons' o 'L'únic sobirà és el poble, nosaltres decidirem'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.