13 poetes reciten els 13 poetes que donen nom als carrers de Coll Favà


  • Comparteix:

Coll Favà ha acollit aquest diumenge un recital on 13 poetes han recitat poemes dels 13 poetes que donen nom als carrers del barri. Emmarcat dins el 7è Festival de Poesia de Sant Cugat, l'acte ha comptat amb l'assistència de gairebé 300 persones, que han pogut gaudir de la lectura tant de poemes consagrats com de poemes inèdits.

El barri de Coll Favà té 13 carrers amb nom de poeta, i aquest diumenge 13 amants de la poesia els han llegit a la cruïlla entre Joan Salvat-Papasseït i Miquel Costa i Llobera.

Escoltem la coordinadora de l'acte, Dolors Vilarasau.

Dolors Vilarasau

Aprofitant que aquest barri està retolat en gran part amb noms de poetes catalans, hem pogut sentir Salvat-Papasseït, Maragall, Espriu, Foix...


Els lectors han llegit poemes en dues rondes. Primer, poemes escrits per ells mateixos i, després poemes dels 13 poetes que donen nom als carrers de Marià Manent, Màrius Torres o Clementina Arderiu, entre d'altres.

Un dels lectors, Sam Abrams, ha explicat que actes com aquests demostren que la poesia és més propera a la gent del que sembla.

Sam Abrams

A la gent li agrada la poesia, i el que hem de fer són més campanyes com d'aquest estil per baixar la poesia del pedestal.


El públic s'ha mostrat molt satisfet amb la proposta, tant els que són habituals del Festival de Poesia com els que és el primer any que hi participen.

Assistents

Em sembla molt esplèndid, perquè revaloritza Sant Cugat i dóna a conèixer uns poetes cabdals de la poesia catalana. / Molt interessant, ha sigut una sorpresa.


Els 13 lectors han estat Sam Abrams, Héctor Bofill, Lluís Calvo, David Castillo, Jordi Cervera, Andreu Gomila, Carles Miralles, Martí Olaya, Marta Pessarrodona, Ricard Salvat, Àlex Susanna, Ramon Tremosa i Dolors Vilarasau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.