Les entitats reclamen espais per anunciar activitats i denuncien multes 'abusives'


  • Comparteix:

Les entitats i associacions culturals del municipi lamenten la manca d'espais públics per anunciar els seus actes. Els col·lectius denuncien una campanya de sancions 'abusives' per penjar cartells en llocs no permesos per l'Ajuntament i reclamen més mitjans per publicitar la seva oferta cultural.

Tot i que ja fa quatre anys que diferents entitats i associacions de la ciutat són multades per posar publicitat en llocs no permesos, en els últims mesos les penalitzacions econòmiques s'han multiplicat, segons han assegurat diferents col·lectius consultats per Ràdio Sant Cugat.

El president dels Castellers de Sant Cugat, Marçal Pros, explica l'última multa que han rebut per publicitar una activitat.

Marçal Pros

L'última multa que hem patit ha estat per penjar un cartell a l'avinguda Catalunya. Ja ens costa prou moure la gent com per rebre multes d'aquesta manera.


De la seva banda, el galerista Josep Canals destaca que, a diferència d'altres ciutats del país, Sant Cugat no disposa de prou espai per donar a conèixer la seva oferta cultural.

Josep Canals

A Sant Cugat només tenim quatre llocs per posar cartells. L'activitat cultural no queda reflectida a l'exterior.


El president de la Fundació Sant Cugat, Domènec Miquel, destaca la situació de desavantatge que pateixen els col·lectius culturals i denuncia un greuge comparatiu amb la publicitat institucional.

Domènec Miquel

La ciutat ofereix pocs espais per publicitar les activitats de les entitats i els pocs que existeixen han de competir amb la publicitat institucional en una clara situació de desigualtat.


El president de l'Ateneu va més enllà i acusa l'administració de vulnerar les normes actuals. Escoltem Ramon Pros.

Ramon Pros

Si es decideix sancionar, s'ha de multar tothom perquè l'administració també incompleix els espais publicitaris.


Tots els col·lectius coincideixen a denunciar que les columnes informatives - els populars pirulins - són insuficients per anunciar tota l'oferta cultural de la ciutat. En aquest sentit, lamenten que les informacions de les entitats queden ràpidament tapades per la publicitat comercial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.