El CASC insta la població a l'objecció fiscal contra la despesa militar


  • Comparteix:

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) engega per novè any consecutiu una campanya informativa per incentivar l'objecció fiscal. D'aquesta manera volen conscienciar la població sobre la seva aportació econòmica en una legislatura que, segons el col·lectiu, ha estat una de les que més s'ha incrementat la despesa militar a l'Estat espanyol.

Segons càlculs de la CASC, aquest any es destinaran gairebé 19.000 milions d'euros en despesa militar a l'Estat espanyol. Aquesta xifra és gairebé el doble de la que proposa el Ministeri de Defensa Espanyol.

Un dels membres del col·lectiu, Xavier Araujo, ha destacat la importància que es tinguin en compte les despeses en recerca i en manteniment de les forces de l'estat dins aquesta despesa militar.

Xavier Araujo

no només hi ha despesa en militars en campanya sinó que hi ha partides d'I+D o de la policia i la Guàrdia Civil que també considerem despesa militar.


En l'actualitat, segons el CASC, un 12% dels pressupostos generals de l'Estat espanyol i no un 5'42% com consta en els pressupostos de l'estat es destina a despesa militar.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Més informació: http://nodo50.org/casc

pep. Enviat el 22/abr/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.