Sant Cugat té menys segregació d'immigrants a les escoles que els barris de Barcelona que més se li assemblen


  • Comparteix:

Sant Cugat té menys segregació d'immigrants a les aules de secundària que els barris de Barcelona de l'Eixample, les Corts o Sarrià-Sant Gervasi. Així es desprén de l'últim informe del Síndic de Greuges català, que apunta que la nostra ciutat no té segregació escolar a les aules de primària.

Sant Cugat té un 6,6% d'alumnes estrangers a les aules d'infantil i primària de les escoles de la ciutat, però la segregació escolar és gairebé inexistent, ja que no apareix en l'informe del Síndic. Per contra, en el cas de secundària, la nostra ciutat té un 6,8% d'alumnes estrangers, i està situada ente els 10 municipis amb més segregació escolar.

Tot i això, aquestes dades són relatives ja que la ciutat de Barcelona, que té unes xifres molt més altes, està exclosa de l'informe. A més, les dades no tenen en compte la proporció d'escoles públiques i privades dels municipis ni les característiques de la població.

Escoltem el director d'àmbit de Cultura, Esports, Educació i Joventut de l'Ajuntament, Valentí Feixas.

Valentí Feixas

El fet d'aparèixer a secundària amb un índex del 0,08 és un bon indicador perquè comparats amb els barris de Barcelona similars estem més ben situats.


Els barris que tenen unes característiques de població similars a Sant Cugat i que compten amb la mateixa tipologia d'escoles són Sarrià-Sant Gervasi, l'Eixample i les Corts. Comparada amb aquestes zones, la nostra ciutat té molta menys segregació escolar, tal com explica Feixas.

Valentí Feixas

Aquí a Sant Cugat s'està fent un esforç per part de les comissions de l'escolarització i hi ha molt bona predisposició de les escoles públiques i privades.


Les escoles públiques de Sant Cugat van incorporar l'any passat 37 nouvinguts a les aules d'infantil i primària, mentre que les privades en van acollir 25. A secundària, els IES van incorporar 21 alumnes estrangers, mentre que les escoles privades 14.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.