Els trens que han xocat circulaven sense control automàtic de velocitat per unes obres


Temes relacionats

El servei dels FGC torna a la normalitat després de l'accident (21/mai/08)


  • Comparteix:

Els responsables de FGC no han aclarit encara la causa de l'accident entre dos trens entre les Planes i la Floresta. L'única explicació que han donat fins ara és que unes obres de senyalització obligaven els conductors a guiar els trens sense el sistema automàtic de frenada en cas d'incident. Els responsables no han explicat si s'ha tractat d'un error humà.

El director general de trens de FGC, Ramon Borrell, ha fet aquest dimecres al migdia una roda de premsa, però no ha aclarit encara la causa del xoc entre els dos trens.

Borrell ha explicat que a causa d'unes obres de millora de la senyalització entre les estacions de les Planes i la Floresta els trens circulaven amb el sistema de seguretat, anomenat ATP, desactivat. Això, que ha dit que és el procés habitual quan es fan aquest tipus d'obres, obligava els conductors a atenir-se només a la senyalització vertical, com són els semàfors.

Ramon Borrell

Hem establert una comissió d'investigació per concloure quines són les causes de l'accident.


El directiu no ha aclarit, però, si algun dels dos conductors s'ha saltat un semàfor en vermell, i ha dit que encara han d'analitzar els fets per saber si es tracta d'un error humà o tècnic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.