L'HGC opera una noia guineana del sindrome Ollier-Maffucci


  • Comparteix:

L'Hospital General de Catalunya (HGC), ubicat a Sant Cugat, explica aquest divendres la intervenció quirúrgica realitzada a Ana María, una noia guineana malalta d'Ollier-Maffucci. Aquesta malaltia provoca la proliferació de tumors benignes al moll de l'os sobretot en mans i peus. La col·laboració entre el centre mèdic i la fundació NEPP, entitat privada de cooperació al continent africà, ha fet possible aquesta operació.

El cap de Psiquiatria del HGC i responsable de la fundació NEPP va conèixer a Ana María a Guinea Equatorial. Ell mateix va fer els tràmits per poder-la portar a Barcelona i sotmetre-la a l'intervenció que ha constat d'una secció quirúrgica de part del radi i del cúbit del braç dret i al fèmur de la cama dreta. També se li han extirpat tumors de la planta del peu.

Aquest divendres el metges i la pacient donaran a conèixer tots els detalls de la història i de l'operació.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Hola, desde la Asociacion Española de Osteocondromas Multiples Congenitos (AEOMC) nos alegramos de la noticia. En España, hay muchos casos donde se confunden los diagnosticos: Entre Ollier y Ostocondroma Multiple Congenito (OMC). Estamos contactando, desde la asociación con afectados y medicos sensibilizados por estas alteraciones metabólica oseas. En la Asociación hay pacientes afectados por Ollier ya que no hay otra asociacion que les pueda informar. Saludos Paco Rodriguez Presidente de AEOMC http://aeomc.blogspot.com

Paco Rodriguez. Enviat el 17/ago/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.