Comença una campanya pionera per allunyar el tabac del món de l'esport


Temes relacionats

Sant Cugat és el primer municipi de Catalunya amb un Ajuntament sense fum (30/gen/03)


  • Comparteix:

Allunyar el tabac de les instal·lacions esportives és el principal objectiu de la campanya 'A l'esport, jo tallo amb el fum' que s'ha presentat aquest divendres. Sant Cugat es converteix, d'aquesta manera, en la primera ciutat de l'Estat que engega una iniciativa que supera l'actual normativa antitabac. La campanya intentarà sensibilitzar sobre els perills del tabaquisme declarant lliures de fum totes les instal·lacions esportives municipals.

La campanya és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament, l'Institut Català d'Oncologia, la Societat Catalana de Pneumologia i la multinacional farmacèutica Boehringer Ingelheim, que actua com a patrocinador.

'A l'esport, jo tallo amb el fum' se suma al també pioner programa municipal 'Sant Cugat Saludable' engegat el 2003, i es marca com a objectiu sensibilitzar aquells adults que poden influir sobre els joves, com són entrenadors, monitors i esportistes. La campanya, que començarà sent només informativa, vol acabar amb el tabac en els centres esportius, tant a l'interior com a l'exterior, incloent les grades.

Escoltem l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Hem decidit declarar espais lliures de fum totes les instal·lacions esportives municipals. El repte és important, però comptem amb la complicitat de la ciutadania.


Boehringer Ingelheim financia la campanya amb 15.000 euros. Escoltem el director de la seu de Sant Cugat, Manuel García Garrido.

Manuel García Garrido

Creiem que contribuïm també en el camp de la responsabilitat social fent que els nens i els joves vegin bons exemples de comportament.


La campanya, que només es pot comparar amb algunes que s'han dut a terme a països com Escòcia, Irlanda i els Estats Units, comença amb una experiència pilot als centres esportius de Jaume Tubau i Can Llobet. A partir del setembre, començarà la prohibició de fumar en aquests dos centres, i a partir de l'any que ve s'implantarà progressivament als diferents centres de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.