Les Planes entra en els ajuts de la Llei de Barris


Temes relacionats

El projecte d'urbanització de les Planes opta de nou als ajuts de la Llei de Barris ( 1/mai/08)

Sant Cugat presentarà les Planes a la Llei de Barris per tercera vegada ( 1/abr/08)

Les associacions de veïns de les Planes, decebudes per no haver entrat a la Llei de Barris (12/jul/07)

Les Planes torna a quedar-se fora dels ajuts de la Llei de Barris (28/jun/07)


  • Comparteix:

El govern ha adjudicat a les Planes els ajuts de la cinquena convocatòria de la Llei de Barris. D'aquesta manera, es podrà tirar endavant el projecte presentat per l'Ajuntament que proposa millorar la imatge del districte i transformar la situació d'aïllament i marginalitat que pateix. El pressupost total de la proposta de l'àmbit de Territori és de quatre milions d'euros. La Generalitat subvencionarà la meitat del projecte i l'altra part anirà a càrrec del consistori.

Aquesta és la tercera vegada que Sant Cugat presentava el projecte d'urbanització de les Planes a la convocatòria d'ajuts de la Llei de barris de la Generalitat. Enguany s'han presentat un total de 52 municipis de tot Catalunya i finalment el Govern subvencionarà un total de 22 projectes de 21 municipis catalans.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta per aquesta notícia. Són declaracions a Cugat.cat.

Mercè Conesa

Pensem que ens tocava i que era l'hora de les Planes. Ens alegrem moltíssim, sobretot pels veïns que notaran les millores.


La subvenció de la Generalitat servirà per finançar el 50% del projecte d'urbanització dissenyat pel consistori ja que l'Ajuntament s'ha compromès a finançar l'altra meitat i a començar el projecte d'urbanització.

Mercè Conesa

El projecte que té un pressupost d'uns quatre milions d'euros. El 50% el subvecionarà la Generalitat i l'altra meitat la pagarà l'Ajuntament.


La llei té com a objectiu promoure la rehabilitació global de barris per evitar-ne la degradació i millorar les condicions dels ciutadans residents en aquestes àrees i afavorir d'aquesta manera la cohesió social.

Els criteris que s'han tingut en compte per proposar els projectes que es poden beneficiar dels ajuts són els dèficits en equipaments dels barris, la regressió urbanística i la degradació progressiva de l'edificació, entre d'altres.

La titular de Territori ha explicat que en els propers dies es reuniran amb les associacions veïnals d'aquest districte.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Les Planes es molt mes que la Creu d'en Blau, precisament la zona menys deteriorada del barri. Hagues estat bè que la càmara es mogués pel barri per veure la realitat i mostrar les necesitats reals de Les Planes i mostrar allà on es necessita aquesta ajuda.

Sr. Potato. Enviat el 9/jul/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.