Francesc Mauri explica les conseqüències del canvi climàtic a l'Arxiu Nacional de Catalunya


  • Comparteix:

'El clima del Vallès tendeix cada vegada més cap a la irregularitat i això no és bo'. Ho ha dit el meteoròleg de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio Francesc Mauri en la conferència 'Canvi climàtic i el clima al Vallès'. L'acte ha servit per inaugurar les activitats de l'Associació d'Amics de la UNESCO de Sant Cugat i Valldoreix per aquest trimestre.

Francesc Mauri ha explicat que el canvi climàtic està ajudant a aprofundir la típica irregularitat del clima mediterrani del Vallès.

Francesc Mauri

La irregularitat ja és pròpia del clima mediterrani però l'escalfament del planeta fa que el règim de pluges sigui més irregular.



El meteoròleg de la ràdio i televisió públiques de Catalunya ha instat la ciutadania a aportar 'petits grans de sorra' per anar millorant el 'desbocament energètic dels darrers anys'.

En aquest sentit, Mauri considera molt important fer un bon reciclatge o un ús racional del cotxe amb mesures com la reducció de la velocitat a 80 quilòmetres/hora a l'àrea metropolitana de Barcelona.


Francesc Mauri

Pot semblar poca cosa però tampoc es tracta de canviar la societat d'avui per demà. Estem parlant de canviar les energies a casa.



El meteoròleg ha criticat Sant Cugat per tenir un dels índex de reciclatge més dolents del Vallès, tot i tenir una població amb un alt nivell social, econòmic i cultural.

Mauri ha augurat un futur amb pluges més irregulars i amb hiverns més suaus pel Vallès en els propers anys.

La xerrada ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya en el marc del cicle de conferències organitzades per l'Associació d'Amics de la Unesco de Sant Cugat i Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.