Les polítiques d'immigració s'han de centrar més en les persones


  • Comparteix:

Les polítiques d'immigració han de donar un paper més primordial a la vida de les persones que han arribat a un nou país. Així s'ha posat de manifest a la tercera sessió del Congrés de la Ciutat, on també s'ha subratllat que les dones immigrants pateixen més els efectes d'aquests canvis.

Un centenar de persones han seguit la tercera jornada del Congrés que, a través d'un recull de relats personals, s'ha fixat en la vessant més humana de la immigració i la multiculturalitat. La sessió ha començat amb un joc sobre la llei d'estrangeria, que ha fet sentir als participants que aquesta llei és, bàsicament, una marató per aconseguir papers. Segons la coordinadora de la sessió, Neus Sotomayor, per entendre la immigració primer cal assumir que aquest és un fenomen inherent a la humanitat:

Neus Sotomayor

La immigració afecta a tots, i hem d'apendre a viure en positiu la diversitat


El professor Joseba Achótegui ha explicat l'estrès i els efectes negatius que sovint provoca la immigració, en un fenomen conegut com la "Síndrome d'Ulises". Segons aquest professor, els moviments migratoris són una realitat inherent a la humanitat que produeix un sentiment de dol en els persones que han hagut d'abandonar les seves arrels. Per això, segons Neus Sotomayor, cal fixar-se més en com viuen aquest procés els immigrants:

Neus Sotomayor

Els immigrants són persones humanes que pateixen, i la seva major dificultat no és aconseguir uns papers


Segons Neus Sotomayor, sovint tampoc es té en compte que l'immigrant també pateix si torna al seu país d'origen, perquè allà també ha perdut el seu lloc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.