Una web dels mormons permet als santcugatencs conèixer els seus avantpassats


  • Comparteix:

Aspecte de la web

Aspecte de la web

Sant Cugat és una de les 170 poblacions catalanes que formen part de la web de recerca genealògica creada per l'Església dels Sants dels Darrers Dies, coneguts com a mormons. La web, que s'anomena Family Search, permet accedir a dades de tot el món. En el cas de Sant Cugat, permet conèixer els noms de totes les persones batejades al Monestir des de principis del segle XV.

Els mormons mantenen la creença que poden alleugerir les culpes dels seus familiars morts mitjançant uns rituals que fan a les seves esglésies. Amb aquest objectiu, dediquen grans esforços a reconstruir les línies genealògiques, no només dels seus fidels, sinó de tota la gent que voldrien convertir a la seva religió. A la seva seu central de Salt Lake City, a l'estat nord-americà de Utah, l'església mormona té recopilades dades dels cinc continents, que extreuen de les partides baptismals que es guarden a les parròquies.

La consulta de la informació continguda a la web és gratuïta, però, si es vol accedir a dades més concretes, l'usuari s'ha de donar d'alta i ocasionalment pagar per uns CD que contenen més informació. És en aquests CD on hi ha continguda una gran quantitat de dades provinents de Sant Cugat, entre altres poblacions del país. Concretament, en el cas de Sant Cugat hi ha còpies de totes les partides baptismals de l'església de Sant Pere d'Octavià des del llunyà 1428 fins el 1958.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.