Un cicle de conferències donarà a conèixer les malalties de l'Alzheimer i el Pàrkinson al municipi


  • Comparteix:

Representants de les dues entitats i Carmela Fortuny, de l'Ajuntament, en l'acte de presentació del cicle

Representants de les dues entitats i Carmela Fortuny, de l'Ajuntament, en l'acte de presentació del cicle

Els districtes de Sant Cugat acolliran, per primera vegada, deu xerrades-col·loqui sobre el Parkinson i l'Alzheimer que tindran lloc als casals de gent gran de la ciutat. Un dels objectius del cicle, que comença dilluns de la setmana vinent, és donar a conèixer aquestes malalties, els seus efectes i els recursos de què disposa Sant Cugat. La Taula per a Malalties Neurològiques i Degeneratives, els casals de gent gran i l'Ajuntament són els encarregats de programar aquestes xerrades.

Amb un total de deu xerrades-col·loqui s'informarà a tota la ciutadania del Parkinson i de l'Alzheimer. Aquests actes tindran lloc en els diferents casals de gent gran dels districtes de la ciutat.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha destacat els objectius principals d'aquestes xerrades.

Carmela Fortuny

L'objectiu d'aquestes xerrades és apropar-nos a tots els districtes i a tothom. Es vol reflectir el treball conjunt dels casals i les entitats.



Les entitats que es volen donar a conèixer són l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Sant Cugat, l'Associació Catalana per al Parkinson de Sant Cugat i el Centre Terapèutic de Malalties Neurològiques de la Creu Roja de Sant Cugat.

De la mateixa manera, la gerent de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, Rosalina Sicart, ha explicat en què es basen les xerrades.

Rosalina Sicart

Pretenem donar suport a les famílies de diverses maneres. Volem donar a conèixer l'entitat i també la malaltia.



Les deu xerrades del cicle comencen dilluns de la setmana vinent i acaben al juny. Per a la difusió d'aquestes deu xerrades es repartiran uns díptics per a tot el municipi. Amb la mateixa finalitat, les tertúlies comptaran amb la projecció dels audiovisuals 'Conviure amb l'Alzheimer' i 'Conviure amb el Parkinson', realitzats pel grup multimèdia Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.