4.000 milions d'inversió a Rodalies de Renfe abans del traspàs a la Generalitat


  • Comparteix:

El Consell de Ministres espanyol aprova el pla de Rodalies de Renfe amb una inversió de 4.000 milions d'euros en set anys. Aquesta inversió millorarà la xarxa, on Sant Cugat té una parada, amb mesures com construir estacions, intercanviadors i 25 quilòmetres de via. Amb aquest pla, tota la xarxa de Rodalies tindrà doble via, s'aconseguirà un increment del 60% de l'oferta comercial i es reduiran els temps de viatge en un 20%.

Aquesta era una de les reclamacions de la Generalitat com a pas previ per assumir les competències i la transferència de les infraestructures ferroviàries de Rodalies, ja que considera que en els últims anys no s'ha invertit suficientment en el sector.

La xarxa de Rodalies té 467 quilòmetres de vies distribuïdes en sis línies, 107 estacions i 10 intercanviadors. Quan finalitzi el pla, disposarà de 492 quilòmetres de línies, 121 estacions i 21 intercanviadors, de manera que es donarà a 80.000 habitants més.

Amb el pla, s'intentaran resoldre els problemes d'alçada i amplària de les andanes en nombroses estacions i que totes siguin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.