Un estudiant de la UAB comença una vaga de fam contra el Pla Bolonya


  • Comparteix:

Sayes, en roda de premsa

Sayes, en roda de premsa

L'estudiant de la UAB i membre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) Tomàs Sayes ha començat una vaga de fam indefinida per protestar contra el Pla Bolonya. Per acabar amb la protesta, Sayes demana diàleg a les autoritats universitàries i la readmissió de sis estudiants de la UAB expulsats per oposar-se al pla.

Sayes està assesorat per metges i diu que no aturarà la vaga de fam fins que les autoritats es mostrin receptives a dialogar. El jove fa la seva acció a l'Edifici d'Estudiants de la UAB perquè és el centre on més alumnes s'han expulsat per la protesta contra el pla.

Tomàs Sayes explica que ha seguit una dieta per preparar-se per a la vaga de fam.

Tomàs Sayes

He seguit una dieta per preparar-me per a la vaga de fam.


Aquesta vaga de fam es podrà seguir per Internet a través d'un blog on 'es penjarà tota l'actualitat' sobre l'acte de protesta i que servirà per difondre l'acció a la xarxa.

El SEPC, que ha donat suport a aquesta nova forma de protesta, demana que s'aturi el procés d'aplicació del Pla i s'obrin taules de debat per determinar el model d'universitat pública. El sindicat ha informat també de la convocatòria d'una vaga universitària el 12 de març a la qual s'adheriran diversos sindicats i actors polítics com CGT, USTEC i la CUP.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Amb dos pebrots Tomàs! Quan ja s\'ha intentat tot sense resultats, és l\'hora de les accions countundents i dràstiques?? Què senyors, deixareu morir aquest pobre noi???

Barney. Enviat el 24/feb/09


Benvolgut company/a, En l’ORDRE del Departament de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, VCP/82/2009, de 23 de febrer, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure el coneixement i l’ús de l’occità a Catalunya, Llegim que L’objecte d’aquestes bases és promoure iniciatives que incloguin actuacions específiques per fomentar el coneixement i l’ús de la llengua occitana a Catalunya . i que en l’Annex on s’exposen les Bases diu: Són matèria d’aquesta Ordre, preferentment, les actuacions següents: a) L’organització de cursos de llengua occitana que es puguin incloure en el Marc europeu comú de referència: aprendre, ensenyar, avaluar, del Consell d’Europa. 2. Entitats destinatàries Poden optar a les subvencions les entitats privades sense finalitat de lucre que tinguin la seu en l’àmbit territorial de Catalunya. Entenem que la Generalitat de Catalunya, i concretament el Conseller de la Vicepresidència consideren que les úniques entitats subvencionables per l’ensenyament de l’occità són entitats privades i no públiques. Aquest fet ens porta a reflexionar sobre el conflicte universitari actual on s’acusa a l’administració de privatitzar l’ensenyament, i aquesta n’és una prova flagrant.

public. Enviat el 13/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.