SCAPS busca famílies per acollir infants sahrauís aquest estiu


Temes relacionats

Nova campanya per recollir material escolar per al poble sahrauí ( 3/abr/09)

Sant Cugat dóna la benvinguda als nens sahrauís que passen les vancances a la ciutat (28/jul/08)


  • Comparteix:

Visita dels infants a l'ajuntament

Visita dels infants a l'ajuntament

L'Associació Sant Cugat per al Poble Sahrauí (SCAPS) busca famílies santcugatenques perquè acullin nens sahrauís durant l'estiu. Aquesta iniciativa, que va començar fa 12 anys, permet a nens del campament de refugiats de Tinduf passar les vacances a la nostra ciutat. L'arribada dels nens i nenes sahrauís està prevista per a finals de juny.

L'objectiu de la iniciativa és que els infants coneguin una nova realitat i convisquin amb les famílies santcugatenques. Així també eviten l'extrema calor del país durant els dos mesos d'estiu.

Un dels altres objectius és que els nens i nenes sahrauís, d'entre set i 12 anys, se sotmetin a una revisió mèdica per comprovar l'estat de la seva salut. Ho ha explicat un dels membres de l'SCAPS, Carlos Fraile, en declaracions a Cugat.cat.

Carlos Fraile

El principal objectiu és passar una revisió mèdica. El segon objectiu és treure'ls d'allà els dos mesos pitjors de l'any, i el tercer objectiu seria la convivència amb famílies de Sant Cugat.



L'SCAPS preveu que enguany més de 600 nens sahrauís viatjaran a Catalunya, dels quals una dotzena ho faran a Sant Cugat. Les famílies interessades poden demanar acollir un infant fins a finals de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.