El metge Josep Vidal acusa la població de ser 'insolidària' amb els obesos


  • Comparteix:

Imatge de la conferència al Restaurant Cal Gerrer

Imatge de la conferència al Restaurant Cal Gerrer

El cap de la Unitat d'Obesitat de l'Hospital Clínic de Barcelona, el santcugatenc Josep Vidal, ha acusat la societat de ser 'insolidària' amb els obesos. El metge considera que la població hauria d'ajudar més les persones amb sobrepès i ha avisat de conseqüències 'molt negatives' si la societat no s'hi implica. Vidal ha fet les declaracions aquest dilluns en una tertúlia organitzada pel Amics de Pedra i Sang.

El metge santcugatenc Josep Vidal ha explicat que dues persones amb diferent genètica poden viure en un mateix ambient i acabar una prima i l'altra obesa. Aquest fet l'atribueix a l'explicació que el 70% del pes d'una persona té una base genètica.

Per aquest motiu, Vidal ha explicat que les persones obeses 'no tenen sobrepès perquè vulguin' i ha criticat la població per 'carregar sobre l'obès tota la responsabilitat sobre el seu pes'. En declaracions a Cugat.cat, Vidal ha titllat la societat de 'poc solidària'.

Josep Vidal

Seguim pensant que l'obès ho és perquè vol i carreguem sobre ell tot el pes de reconduir la seva conducta. En aquest sentit som poc solidaris.



El cap de la Unitat d'Obesitat de l'Hospital Clínic de Barcelona ha avisat que la societat patirà conseqüències negatives si no actua, com l'augment de baixes laborals o una reducció de l'esperança de vida.

Tot i això, Vidal s'ha mostrat optimista perquè confia que la població 'sabrà incorporar activitats d'oci més actives i maneres de menjar més sanes'. El metge santcugatenc no disposa de dades d'obesitat a la nostra ciutat, però considera que 'l'ambient de Sant Cugat afavoreix que sigui una ciutat força activa'.

La conferència de Vidal forma part d'una de les Tertúlies amb Amics organitzada pels Amics de Pedra i Sang al Restaurant Cal Gerrer, i ha comptat amb l'assistència d'una quarantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.