Sant Cugat bufa contra el tabaquisme


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat el Dia Mundial contra el Tabac oferint a tots els santcugatencs la possibilitat de posar a prova la seva capacitat pulmonar. L'empresa Boehringer Ingelheim ha instal·lat aquest dissabte una carpa a la plaça d'Octavià per poder detectar possibles malalties i conscienciar la població sobre la problemàtica del tabaquisme.

Una senzilla prova pot detectar malalties relacionades amb el tabaquisme. L'espirometria, que consisteix en bufar en un tub, permet definir la capacitat pulmonar de les persones i detectar obstruccions. La prova està especialment recomenada a major de 40 anys, sobretot si fumen.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, explica l'objectiu de la iniciativa.

Carmela Fortuny

S'ha instal·lat la carpa per detectar la malatia d'Epoc a través d'una espirometria, que és una obstrucció de bronquis. És un pas més en la detecció de malalties.


Aquesta mesura se suma a altres iniciatives municipals per promocionar una vida saludable com les campanyes d'ajuda per deixar de fumar i les de sensibilització entorn problemàtiques com el sedentarisme i la dieta poc adequada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.