Un redactor d'Egunkaria analitza al Casal la Guitza el tancament del rotatiu basc


  • Comparteix:

El Casal Popular de la Guitza ha estrenat les primeres Jornades Internacionalistes apropant als santcugatencs al procés de tancament que va patir el diari basc Egunkaria. Un redactor del diari ha estat l'encarregat de fer aquesta aproximació, on també ha explicat el projecte de futur dels treballadors.

La Guitza ha estat el darrer escenari des d'on s'ha denunciat l'atemptat que suposa el tancament d'un diari i el greuge afegit que comporta si es tracta de l'únic que hi ha en llengua basca. Iñaki Petxarroman, redactor del diari, ha explicat com van passar els fets i quina ha estat la resposta dels treballadors. La seva primera reacció ha estat crear el diari Egunero com a pas intermig entre Egunkaria i un nou projecte comunicatiu en euskara. El redactor ha explicat que no es tracta d'una feina fàcil però que ho afronten amb il·lusió.

Iñaki Petxarroman

Egunkaria era una diari normalitzat, però Egunero es troba en una situació de precarietat


Iñaki Petxarroman ha volgut agrair al poble català les atencions i les mostres de solidaritat que ha manifestat en reiterades ocasions vers els treballadors d'Egunkaria. Segons Petxarroman, Euskadi i Catalunya s'han adonat de la gravetat de la situació i han donat la resposta que es mereixia. El redactor ha lamentat però, que no hagi estat així en la resta de l'estat.

Iñaki Petxarroman

Fora d'Euskadi i Catalunya també hi ha gent que s'ha mostrat contrària al tancament


El redactor basc ha reiterat que els treballadors d'Egunkaria no deixaran d'esforçar-se per fer sentir la seva veu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.