Núñez i Navarro volia discutir si els terrenys del concurs d'alienació de parcel·les a Can Mates estaven dins del Patrimoni Municipal del Sòl


Temes relacionats

El TSJC desestima un recurs de Núñez i Navarro contra una sentència que garanteix la legalitat del concurs d'alienació de parcel·les a Can Mates (24/jul/09)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Can Mates

Imatge d'arxiu de Can Mates

Núñez i Navarro assegura que el recurs sobre l'alienació de parcel·les a Can Mates volia posar sobre la taula si els terrenys subhastats en el concurs formaven part o no del Patrimoni Municipal del Sòl. El grup considerava que els béns obtinguts del concurs s'hauria d'haver destinat a finalitats socials, tal com estableix la Llei d'Urbanisme en cas que els terrenys formin part del Patrimoni Municipal del Sòl. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs i considera ferma la sentència del jutjat número 4 del Contenciós-Administratiu de Barcelona que diu que el concurs s'ajusta a la legalitat i que els terrenys no formen part de l'esmentat patrimoni.

Amb el recurs, Núñez i Navarro volia discutir si els terrenys que subhastava l'Ajuntament estaven dins del Patrimoni Municipal del Sòl ja que, en cas que hagués estat així, els béns obtinguts no s'haurien pogut destinar al pressupost ordinari, sinó a una sèrie de determinacions que estableix la Llei d'Urbanisme.

L'advocat del grup, Rafael Jiménez, ha explicat que aquesta era la discussió que volien posar sobre la taula i no tant si el concurs s'ajustava a la legalitat vigent.

Rafael Jiménez

La discussió era si els terrenys estaven dins el Patrimoni Municipal del Sòl.


Tot i això, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat un recurs d'apel·lació del grup Núñez i Navarro i considera ferma la sentència de primera instància que garanteix la legalitat del concurs d'alienació de parcel·les a Can Mates. El recurs el va presentar l'empresa Josel SL contra la sentència dictada al gener pel jutjat número 4 del Contenciós-Administratiu de Barcelona.

La sentència del tribunal de primera instància constatava que l'acord del ple municipal del 21 de febrer del 2005, que declarava desert el concurs per manca de presentació d'ofertes i s'adjudicaven les parcel·les per procediment negociat, s'ajusta a la legalitat vigent.

Josel SL, empresa del grup immobiliari Núñez y Navarro, va presentar un recurs d'apel·lació al TSJC per revisar la sentència de la sala del Contenciós-Administratiu. L'alt tribunal català s'ha pronunciat desestimant el recurs de Josel SL i declarant ferma la sentència dictada el 28 de gener del 2008. A més obliga a Josel SL a sufragar els costos del procediment judicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.