Sant Cugat disposarà a partir del mes de maig d'un servei d'informació als immigrants


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder i el secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, a l'acte de signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'associació AMIC

L'alcalde Recoder i el secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, a l'acte de signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'associació AMIC

El 2 de maig s'inaugurarà un servei d'informació als immigrants a Sant Cugat, que coordinarà l'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants de Catalunya (AMIC). Gràcies a un conveni amb l'Ajuntament, l'associació AMIC oferirà serveis com l'assessorament als nouvinguts, tràmits de documentació i acollida personalitzada.

Aquesta serà la segona oficina d'AMIC al Vallès, una associació que depèn del sindicat UGT i que ha escollit Sant Cugat per l'important creixement migratori que ha experimentat en els últims anys. El secretari General de l'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha subratllat el paper que estan jugant els ajuntaments per afrontar el fenomen de la immigració. Álvarez ha assegurat que l'immigració ha de ser un dels temes centrals del debat del nou estatut, i ha remarcat que el treball professional és el punt de partida per integrar correctament els immigrants:

Josep Maria Alvarez

Volem que els immigrants tinguin aquí els mateixos drets que la resta de treballadors


Per la seva part, l'alcalde ha subratllat l'esforç de l'Ajuntament per donar una resposta coherent a aquest fenomen, i ha recordat que totes les entitats relacionades amb aquesta realitat s'han integrat a la Taula d'Immigració. Lluís Recoder ha explicat el servei que oferirà AMIC gràcies a aquest conveni:

Lluís Recoder

AMIC prestarà un servei de col·laboració molt ampli al col·lectiu d'immigrants de Sant Cugat


El servei d'atenció als immigrants s'oferirà, de forma presencial, un dia a la setmana, però l'objectiu d'AMIC és implicar-se amb altres entitats i participar en àmbits molt diversos, com per exemple les campanyes d'escolarització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.